Splošna obvestila maj/junij 2014

MARIJIN DAN - 31. maj 2014 - VELESOVO
Vabljeni na vseslovensko srečanje Međugorskih romarjev in drugih Marijinih častilcev, ki bo na MARIJIN DAN v cerkvi Marijinega oznanjenja v Velesovem. Srečanje bo v soboto, 31. maja, in bo potekalo po programu, ki se začne ob 9h in konča ob 17h. Gost bo pater PETAR LJUBIČIČ iz Međugorja. Ostale podrobnosti so napisane na plakatu, ki je izobešen na plakatu na oglasni deski pred farno cerkvijo v Starem trgu.

POJASNILO: Sv. mašo, ki je v oznanilih zapisana pod št. 2, mašuje tisti dan duhovnik na Madagaskarju ali kje drugod, ki sem mu naprej posredoval vaš dar za sv. mašo. Duhovniki povečini marsikje po svetu zelo težko dobijo dovolj mašnih namenov in so vam za sv. maše zelo hvaležni. Po prvem namenu mašuje duhovnik v domači župniji. Povabljeni pa ste oboji, ki ste darovali za sv. mašo, da skupaj molimo in obhajamo sv. daritev v domači župniji.
Prijave zbira Franc Lekšan
na tel. 041/664-164,
do ponedeljka, 26. maja 2014.

PRVO SVETO OBHAJILO
Letos se na praznik prvega svetega obhajila pripravlja 26 fantkov in deklic iz obeh župnij. Slovesnost bo v nedeljo, 25. maja, ob 8.30h v Babnem Polju (2 prvoobhajanki) in ob 10h v Starem trgu (24 prvoobhajancev). Ves teden pred praznikom bomo vsak večer ob 18h prvoobhajanci in njihovi starši prihajali k ti. DEVETDNEVNICI, k bližnji pripravi na njihov praznik. Udeležba prvoobhajancev je obvezna, otroci naj pridejo vsaj 15 min pred mašo. Po maši bodo vsak dan tudi krajše vaje za sodelovanje pri nedeljskem slavju.

Čiščenje cerkve bo v petek ob 14h.

Prva sveta SPOVED, ki je tudi praznik za otroke, ki se pripravljajo na prvo srečanje z Jezusom, bo v petek, 23. maja, ob 17h.
V tem času bo na voljo tudi spovednik za starše in sorodnike prvoobhajancev.

V nedeljo se bo v Starem trgu ob 10h sprevod prvoobhajancev skupaj z obema staršema začel pred kaplanijo, prvoobhajanci bodo med mašo spredaj v prezbiteriju okrog oltarne mize, za starše slavljencev pa bodo rezervirane prednje klopi. Prosim, da to upoštevate.

Letošnji prvoobhajanci iz župnije Stari trg:
GERBEC Lara
GORNIK Rebeka
GORŠE Zarja
KANDARE Jera
KANDARE Lucija
KANDARE Neža
KOČEVAR Nana
KOČEVAR Nika
KRAŠEVEC Klara
MIHELČIČ Klemen
MLAKAR Jure
MODEC Nejc
MOHAR Janš Matevž
PETRIČ Žan
PLOS Matija
PONUDA Julija
RUPAR Matic
STERLE Kajetan
STERLE Neja
TAVZELJ Anja
TOMEC Ana
TURŠIČ Špela
URBIHA Maja
ZGONEC Vika

Iz župnije Babno polje:
JANEŽ Lana
LIPOVEC Lara

Toplo vam priporočam, da se tudi v svojih osebnih molitvah spomnite vseh letošnjih 26 fantkov in deklic iz drugega razreda verouka, da bi bil tudi njim Jezus v Presveti hostiji vse življenje zaupen življenjski sopotnik.

PROŠNJI DNEVI
Pred praznikom Gospodovega vnebohoda obhajamo ti. prošnje dneve, v katerih prosimo Gospoda za blagoslov na polju in za odvrnenje od hude ure. Spodobilo bi se, da bi k tem mašam prišel vsaj eden od vsake hiše. Naravne nesreče nas opominjajo, kako je naše življenje in imetje zelo negotovo. Božja beseda pove: "Nič ni tisti, ki sadi in seje, ampak ta, ki daje rast, Bog."
Kuge, lakote in vojske - reši nas, o Gospod! To je vzklik iz prošnjih procesij oz. molitev iz procesije na praznik sv. Rešnjega telesa in Krvi. Danes se seveda nekoliko nasmehnemo. Vse lepo in prav - dokler ne gredo stvari tako široko in globoko narobe, da nam še vedno prav pride starodavna prošnja. In takrat se zavemo, da je vse v božjih rokah.
Sv. maša in molitev v ta namen bo v ponedeljek sv. Petru v Ložu, v torek v Viševku, v sredo v Podcerkvi. Vabljeni.

V četrtek, 29. maja, obhajamo slovesni praznik GOSPODOVEGA VNEBOHODA, udeležimo se praznične sv. maše ob 18h v Starem Trgu ter ob 19h v Babnem Polju.

Soseska sv. JEDERT v NADLESKU v soboto, 31. maja, obhaja žegnanje, sv. maša bo ob 19h.

GLAVNI SHOD NA KRIŽNI GORI bo na binkoštno nedeljo, 8. junija, ob 10h. Sv. maša na praznik binkošti bo v farni cerkvi samo ob 7h zjutraj, ob 10h pa na Križni gori. Vabljeni, da ob 9h skupaj tudi zmolimo križev pot pri kapelicah do cerkve sv. Križa na Križni Gori. Po vaseh se organizirajte in okrasite tudi kapelice. Skupino iz Podgore, Vrha in Babne Police pa prosim, da očisti in okrasi cerkev na Križni Gori.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik