Splošna obvestila junij 2014

DELAVNIŠKE MAŠE: odslej bodo večerne sv. maše v Starem trgu ob 19h, na podružnicah in v Babnem polju ob 20h.

Na BINKOŠTNI PONEDELJEK, 9. junija, obhajamo praznik Marija, Mati Cerkve. Vabljeni k večerni sv. maši!

ŽEGNANJE na KNEŽJI NJIVI, v soboto, 14. junija, pred nedeljo Sv. Trojice, soseska na Knežji njivi obhaja žegnanje. Sv. maša bo zvečer ob 19h. Ta dan v Starem trgu ne bo sv. maše, ker imamo župnijsko romanje v Schio.

Župnija Sveti Vid ob 150 - letnici prisrčno vabi v nedeljo 15. junija, na slovesnost ob 16h. Sv. mašo bo vodil pomožni škof dr. Anton Jamnik. Po sv. maši vabljeni na pogostitev pri zadružnem domu (župnik Ciril Berglez).

V četrtek, 19. junija, obhajamo slovesni in zapovedani praznik SVETEGA REŠNJEGA TELESA in KRVI. Sv. maša bo zvečer ob 19h v Starem trgu in ob 20h v Babnem Polju. Po maši bo PROCESIJA z Najsvetejšim, (če bo lepo vreme) in blagoslov pri vseh štirih oltarjih. Ključarje naprošam, da za procesijo iz podružnic prinesete tudi bandera. Namen slovesnega praznovanja je namreč poglobitev in izpoved vere v Jezusovo trajno navzočnost v Najsvetejšem zakramentu. Vse letošnje prvoobhajance vabim, da naberete v svoje košarice cvetja, da boste lahko za procesijo potresali za Najsvetejše pri vseh štirih oltarjih, ki jih bomo postavili za telovsko procesijo. Pred mašo pridite v kaplanijo, kjer se boste napravili v bele oblekice.

ŽEGNANJE na GOR. POLJANAH - soseska sv. Andreja na Gorenjih Poljanah v soboto, 21. junija, ob 20h obhaja žegnanjsko sv. mašo. Vabljeni!

Narodno romanje bolnikov, invalidov in ostarelih na BREZJE bo v soboto, 21. junija. Mašo ob 10h bo vodil koprski škof Jurij Bizjak. Ob 9h se na trgu pred baziliko začne petje in molitev rožnega venca. Priložnost za bolniško maziljenje in sv. spoved. Vabljeni k Mariji Pomagaj na Brezje, omogočite obisk tudi vašim domačim, ki si to želijo.

ŽEGNANJE pri sv. Petru v Ložu - pred praznikom apostolov Petra in Pavla, 29. junija, ki letos soupada z nedeljo, v soboto, 28. junija, zvečer ob 20h pri sv. Petru v Ložu obhajamo žegnanjsko sv. mašo za sosesko. Vabljeni!

POČITNICE NA MORJU - RISIKA - otok Krk: Tudi letos ministrantje, pevci, mladina in družine z več otroki gremo takoj po šoli na letovanje v Risiko na otoku Krk:
- 1. teden: od ned. 22.6. do pet. 27.6.
- 2. teden: od ned. 29.6. do pet. 4.6.
Sestanek za vse, ki bi šli radi zraven, bo v sredo, 11. jun, ob 17h v kaplaniji.
Možnost počitnikovanja na morju v Risiki je v okviru župnije organizirano predvsem kot nagrada za pridnost in sodelovanje v župniji. Ker bomo odšli še pred uradnim koncem šole, se starši in otroci že prej dogovorite s šolo za dovoljenje.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob PONEDELJKIH med 10.00h in 12.00h

ter ob ČETRTKIH med 17.00 in 17.30h

(v poletnem času med 17.00h in 18.30h)

ter VSAK DAN po sveti maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

V času solskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik