Splošna obvestila za julij/avgust 2014

ŠMARATA - sv. Marjeta: v soboto, 26. julija, bomo v Šmarati pri sv. Marjeti obhajali žegnanje. Sv. maša bo zvečer ob 20h. Žegnanje bo popestrilo tudi VAŠKO DRUŽENJE, ki se bo pričelo pri mostu že ob 18h in nadaljevalo pa po sv. maši ob glasbi ansambla Pozdrav. Poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo.

KRIŠTOFOVA NEDELJA - 27. julij - blagoslov avtomobilov »MOJ DAR BOGA SLAVI – ZA VSE PREVOŽENE POTI«. Vaša dobrota rešuje življenja – to se pokaže vsako leto ob Krištofovi nedelji. Pri svetih mašah bomo molili za božje varstvo na vseh naših poteh, po vsaki maši pa bo blagoslov vozil. Ob tej priložnosti vas tudi prosim, da v zahvalo za srečno prevožene kilometre namenite svoj dar za misijonska vozila. Bog vam povrni in sveti Krištof naj vas varuje!
Z VESELJEM DARUJEM – ŽIVLJENJA REŠUJEM.

VRAŽJI VRTEC - v nedeljo, 27. julija ne bo nedeljske sv. maše v farni cerkvi sv. Nikolaja v Babne Polju, ampak ob 8.30h v VRAŽJEM VRTCU za vse pobite domačine. V primeru slabega vremena bo maša v farni cerkvi.

PRVI PETEK - v petek, 1. avgusta, bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

PUDOB - sv. Jakob: v soboto, 2. avgusta, bo žegnanjska sv. maša za sosesko sv. Jakoba ob 20h. Vabljeni!

PRENOVA V DUHU - v sredo, 6. avgusta, vas molitveno občestvo Prenova po sv. maši vabi v kaplanijo na srečanje z duhovnikom Igorjem LOVIŠČEK.

ORATORIJ 2014 - NA TVOJO BESEDO - apostol Simon PETER. Letošnji oratorij v naši župniji bo potekal v prvem tednu avgusta, od 4. do 8. avgusta. Program za otroke se bo vsak dan začenjal ob 9h in končal s spuščanjem oratorijske zastave v popoldanskem času ob 15.30h. Za otroke pripravljamo kateheze, delavnice, velike skupinske igre, veliko petja in zabave, v sredo 6. avgusta celo obisk Križne jame in še marsikaj lepega. Hvala vsem, ki sodelujete in podpirate te lepe skupne trenutke za naše otroke. STARŠI še vedno lahko prijavite na oratorij svoje otroke stare od 5 do 13 let. Izpolnjene prijavnice, ki jih dobite pod korom v farni cerkvi v Starem trgu, oddajte v farovžu.

DUHOVNI POMOČNIK v naši župniji: Apostolski administrator g. škof Andrej Glavan je za duhovnega pomočnika v župniji Stari trg in Babno Polje določil svojega generalnega vikarja, g. prelata Antona Markelj. K nam bo prihajal predvsem ob vikendih, saj ima čez teden kot škofov vikar veliko dela na škofiji . Veselim se njegove pomoči. G. Markelj bo nastopil to službo s 1. avgustom, dobrodošlico bomo izrekli pri mašah na nedeljo, 3. avgusta. Dosedanjemu duhovnemu pomočniku g. Sandiju OSOJNIK se zahvaljujem za vso pomoč.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik