Splošna obvestila za avgust 2014

PEŠ ROMANJE K NOVI ŠTIFTI:
Na božjo pot k Novi Štifti se Kozarščani odpravljamo vsako letov avgustu, da obdržimo večno zaobljubo naših prednikov iz leta 1855, ko je v Kozariščah za kolero umrlo kar precej prebivalcev. Da se kaj takega ne bi ponovilo, so se vaščani takrat zaobljubili, da bodo vsako leto poromali k Mariji pri Novi Štifti. Letos bo sv. maša za romarje iz Kozarišč pri Novi Štifti v nedeljo, 10. avgusta 2014 ob 16.00 uri. Tisti, ki se na romanje podajate peš, je odhod izpred vaške cerkve sv. Benedikta v Kozariščah ob 6.30 uri zjutraj.

ZAHVALA za nove klopi v Viševku:
V imenu župnije Stari trg se zahvaljujem vsem članom Agrarne skupnosti iz Viševka, ki ste se odpovedali svojemu zaslužku pri prodaji lesa, pa tudi vsem vaščanom Viševka, ter vsem župljanom, ki ste darovali svoj dar za nove klopi v cerkvici Marijinega vnebovzetja v Viševku. Posebej pa me veseli in bi rad pohvalil ob tej novi veliki pridobitvi za to pokopališko Viševsko cerkev, da med nami še vedno živi pripravljenost delati tudi za skupno dobro. So nekatere stvari v življenju, ki bodo ostale kot znamenje, da tu živijo dobri ljudje. Ponosni smo lahko na prelepe nove cerkvene klopi. Vsem vam dobrotnikom naj Bog bogato povrne.

ROMANJE NA RAB:
V soboto, 23. avgusta, bo romanje na Rab, kjer bomo obiskali grobove rajnih, za njih molili in darovali sv. mašo na Komporju. Cena avtobusnega prevoza in trajekta je 20 eur. S plačilom se od 17. avgusta naprej lahko prijavite Francu Trudnu v Podgoro, na tel. 01/7058-053. Odhod avtobusa bo iz Starega trga ob 5h zjutraj. Vozil bo preko Babnega Polja. Ne pozabite na osebni dokument. Lepo vabljeni! Ta dan v farni cerkvi v Starem trgu ne bo sv. maše!

VELIKI ŠMAREN - MARIJINO VNEBOVZETJE:
v petek, 15. avgusta, obhajamo slovesni in zapovedani praznik Marijinega vnebovzetja, veliki šmaren. Vsako leto se na Marijin največji praznik posvetimo Devici Mariji in izročamo v njeno varstvo. Radi poromajmo ta dan v Marijine romarske cerkve. Ta dan bo sv. maša v Starem trgu ob 7h, v Babnem polju ob 8.30h in v VIŠEVKU,
ki obhaja tudi žegnanje ob 10h. Vabljeni k Mariji Vnebovzeti!

KRIŽNA GORA - zaobljuba:
V soboto, 16. avgusta, bo ob 8h na Križni gori zaobljubljena sv. maša ob koleri leta 1855 za Pudob in Iga vas.

SV. ROK - LOŽ:
Soseska sv. Roka v Ložu obhaja v soboto, 16. avgusta, na god svojega zavetnika, žegnanjsko sv. mašo ob 20h. Vabljeni!

SV. TOMAŽ - VRH:
V soboto, 23. avgusta bo ob 19h žegnanjska sv. maša za vse pokojne iz soseske sv. Tomaža na Vrhu.

SV. FRANČIŠEK KSAVER - VRHNIKA:
V soboto, 30. avgusta, soseska sv. Frančiška Ksaverja v Vrhniki obhaja žegnanje. Sv. maša za vse pokojne iz soseske bo ob 20h.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob PONEDELJKIH med 10.00h in 12.00h

ter ob ČETRTKIH med 17.00 in 17.30h

(v poletnem času med 17.00h in 18.30h)

ter VSAK DAN po sveti maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

V času solskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik