Splošna obvestila za september 2014

PRENOVA V DUHU: v sredo, 3. sept., bo po večerni sv. maši redno srečanje molitvene skupine Prenova v kaplaniji. Gost večera bo g. Vlado Bizjak.

PRVI PETEK: v petek, 5. sept., bom obiskal bolne in ostarele na domu in jim na dom prinesel Najsvetejše. Zjutraj ob 8h in zvečer 1 uro pred sv. mašo bo možnost za redno mesečno spoved.

POHOD IZ BABNEGA POLJA do GORIČIC po poteh izseljenskega pisatelja Franka Trohe Rihtarjevega bo v soboto, 6. sept. Ob 8h bo sv. maša za notranjske izseljence v župnijski cerkvi, ob 9h bo začetek pohoda. Urejeni bodo tudi avtobusni prevozi nazaj. Vabljeni!

ŽEGNANJE NA LAZIH: v soboto, 6. sept., bomo ob 16h obhajali žegnanjsko sv. mašo za sosesko sv. Brikcija na Lazih.

8. sept. - MARIJINO ROJSTVO - mali šmaren: na praznik bodo sv. maše - v Babnem Polju ob 8h zjutraj, v Starem trgu ob 18h in ob 19h v Viševku, kjer obhaja soseska Marijinega vnebovzetja malo žegnanje.

URA MAŠE: od malega šmarna naprej bo sv. maša v Starem trgu ob 18h in na podružnicah ter v Babnem polju ob 19h.

VEROUK: z veroukom bomo začeli po prazniku Marijinega rojstva.
Vpis otrok za vse razrede verouka bo:
v ponedeljek, 8. sept., od 15h do 17h, in
v torek, 9. septembra, od 15h do 17h.
Ob tej priložnosti boste starši prinesli tudi otrokovo spričevalo, dobili zvezke in knjige, ki jih bo otrok potreboval za verouk, ter dobili tudi urnik verouka.
Tudi letos si želim, da bi se vsi razredi zvrstili na ponedeljek in torek popoldne, prvi razred pa v petek popoldne. To je zaenkrat samo okvirno, ker se bomo morali še prilagajati šolskemu urniku in se dogovarjati s šolo. Urnik bo verjetno znan že naslednjo nedeljo.

MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE na BREZJAH: v soboto, 13. septembra, bo za ljubljansko nadškofijo pri Mariji Pomagaj na Brezjah molitveni dan za duhovne poklice. Naša Cerkniška dekanija je na vrsti, da oblikuje in vodi to srečanje na Brezjah. Ob 8.30h bo molitev rožnega venca, sledi molitvena ura pred Najsvetejšim. Ob 10.30h bo sv. maša ob somaševanju navzočih duhovnikov. Med sv. mašo bo sprejem dveh bogoslovcev med pripravnike za diakonsko in mašniško posvečenje. Po sv. maši bo srečanje vseh ministrantov z g. škofom.
Tudi naša župnija bo poromala na Brezje z avtobusom. Odhod avtobusa bo ob 7h iz Starega trga. Cena prevoza bo 10 eur. Za ministrante iz naše župnije zastonj. (s seboj vzamemo ministrantske obleke). Prijave sprejemamo v župnišču.

ŽEGNANJE na DOL. POLJANAH: v soboto, 13. sept, ob 19h. Vabljeni!

KRIŽNA GORA: v nedeljo, 14. sept, na praznik Povišanja sv. Križa bo na Križni gori ob 10h žegnanjska sv. maša. V farni cerkvi ne bo sv. maše.

STIČNA MLADIH: v soboto, 21. sept., vabljeni mladi in devetošolci na srečanje mladih v Stični. Gremo z avtobusom, prijave sprejemamo v farovžu. Cena prevoza bo znana na avtobusu (odvisno od števila prijav).

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob PONEDELJKIH med 10.00h in 12.00h

ter ob ČETRTKIH med 17.00 in 17.30h

(v poletnem času med 17.00h in 18.30h)

ter VSAK DAN po sveti maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

V času solskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik