Splošna obvestila oktober - november 2014

VEROUČNA SV. SPOVED PRED PRAZNIKI: Vseh svetih: ker so v tednu pred praznikom Vseh svetih jesenske počitnice, bomo že v tednu pred počitnicami (20. in 21. okt) opravili sv. spoved za vse osnovnošolske razrede od 3. do 9. razreda v času verouka. 1. in 2. razred ima verouk po običajnem razporedu.

POGREB: pogreb s sv. mašo za pokojno KOTNIK Štefanijo iz Vrha 17, bo v torek, 14. okt. ob 16h v Viševku. Zaradi pogreba odpade verouk v torek za 7., 9. in 1. razred.

POGREB: pogreb s sv. mašo za pokojnega KANDARE Vinkota iz Dan bo v sredo, 15. okt., ob 15.30 na Škrilah.

ZADNJI ROMASKI SHOD na KRIŽNI GORI: v soboto, 18. okt., na god sv. Luka bo zadnji romarski shod na Križni gori, sv. maša bo popoldne ob 15h. Vabljeni!

MISIJONSKA NEDELJA: v nedeljo, 19. okt., v Cerkvi obhajamo misijonsko nedeljo. Skupaj z vso vesoljno Cerkvijo bomo klicali k Bogu, da bi poslal delavce na svojo žetev, da bi se Božje kraljestvo gradilo med nami in da bi Božja ljubezen in dobrota povezala vse ljudi v prizadevanju za boljši svet. Klicali bomo Božji blagoslov in pomagali najrevnejšim škofijam po svetu, da bi tudi one mogle zagotoviti primerno materialno osnovo za uresničevanje poslanstva Kristusove Cerkve. Nabirka pri mašah bo namenjena za misijone.

SKAVTI V NAŠI ŽUPNIJI: naši skavti vabijo v svoje vrste nove člane: 8 -10 let: volčiči in volkuljice, 11-16 let: izvidniki in vodnice; 16-21 let: popotniki in popotnice; 21+ vsi, ki bi želeli biti voditelji. Prvo spoznavno srečanje bo v soboto, 25. okt., ob 10h na parkirišču pred župniščem v Starem trgu. Vabljeni!

MAŠA ZA VOJNE IN POVOJNE ŽRTVE: v nedeljo, 26. okt., bo v Viševku ob 14h spominska sv. maša za vse vojne in povojne žrtve. Spomnimo se jih v molitvah.

SPOVED PRED VSEMI SVETIMI: V nedeljo, 26. oktobra, bo popoldne ob 15.30h v farni cerkvi sv. Jurija možnost za sv. spoved, saj bo spovedovalo več dekanijskih duhovnikov. Naj ne bodo pred praznikom Vseh svetih urejeni in okrašeni samo grobovi naših rajnih, ampak se na praznik pripravimo tudi z očiščenjem in ureditvijo svoje duše. Tako bo pred Bogom tudi naša prošnja za naše rajne čistejša.

OBISK BOLNIKOV in OSTARELIH pred prazniki: namesto na prvi petek v mesecu, bom že v petek, 31. oktobra, obiskal vse bolne in ostarele v župniji in jim prinesel Najsvetejše na dom. Lahko boste opravili tudi sv. spoved. Če
bi želeli, da obiščem še koga, mi sporočite v župnišče.

V soboto, na praznik VSEH SVETIH, 1. novembra, bodo maše po nedeljskem redu. Popoldne pa se bomo zbrali k molitvi za vaše pokojne in k blagoslovu grobov na pokopališčih:
ob 8.30h: Babno Polje (po sv. maši)
ob 13h: Bloška Polica
ob 14h: Lož - sv. Rok
ob 15h: Podcerkev
ob 16h: Viševek
ob 18h: molitev 3 rožnih vencev
za verne rajne: Pridružite se nam!
- v farni cerkvi sv. Jurija v Starem Trgu
- v cerkvi sv. Nikolaja v Babnem polju
- na VERNIH DUŠ DAN, v nedeljo, 2. novembra, bom ob 18h v farni cerkvi sv. Jurija vodil molitev 3 rožnih vencev za vaše rajne - po namenu "OČENAŠEV". Imena vaših rajnih, za katere naj bi molil, zapišite na listek in ga v dneh pred praznikom vseh svetih oddajte v pehar pred oltarjem.

POPOLNI ODPUSTEK: za opravljeno sv. spoved, za obisk pokopališča in za opravljeno molitev za rajne in po namenu sv. očeta v prvih osmih dneh novembra Cerkev naklanja popolni odpustek. Vredno prejeto obhajilo lahko darujemo za rajne. V spomin in blagor vaših rajnih darujte tudi v dobre namene. Ena krizamtema ali svečka manj na grobovih rajnih se ne bo poznalo. Dar za sv. maše ali za potrebe naše župnije pa bo imel trajnejšo vrednost in zaklad v nebesih. Pred praznikom vam člani naše Karitas že ponujajo SVEČKE KARITAS (manjša sveča, ekološko bolj prijazna), ki jih boste lahko prižgali na grobu vaših rajnih. Z vašim darom za svečko boste pomagali ljudem v stiskah.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik