Splošna obvestila junij 2015

SREČANJE MARIJINIH ČASTILCEV: društvo Mir Slovenije vabi na vseslovensko srečanje medžugorskih romarjev in drugih Marijinih častilcev, ki bo v soboto, 13. junija 2015 v Velesovem - Adergas. Sv. mašo bo letos vodil g. nadškof Stanislav ZORE. Predviden odhod iz avtobusne postaje v Starem trgu je ob 7h zjutraj. Za prijave in dodatne informacije je na voljo Franc LEKŠAN na tel. 041 664 164.

ZAKLJUČEK VEROUČNEGA LETA in RAZDELITEV SPRIČEVAL: v ponedeljek in torek (1. in 2. junija) bomo v času veroučnih ur razdelili spričevala in opravili tudi sv. spoved. Bogu hvala tudi za letošnje veroučne urice, pri katerih smo skušali rasti v veri in ljubezni do Boga in bližnjega.

DAN POSVEČENJA: v sredo, 3. junija, obhajamo duhovniki Cerkniške dekanije ti. DIES SANCTIFACATIONIS – dan posvečenja, ki ga želimo skupaj preživeti v naši župniji. Radi bi poromali na našo slavno KRIŽNO GORO. Veselimo se, da bo med nas prišel tudi naš dušni pastir, g. nadškof Stanislav ZORE. Ob 9h se zberemo v Starem trgu, potem se odpeljemo k cerkvici sv. Ane, od koder bomo stopili peš k cerkvi sv. Križa na Križni gori. Ob 10h bomo obhajali sv. mašo, ki jo bo vodil g. nadškof. Med mašo bomo duhovniki obnovili svoje duhovniške obljube in prosili za stanovitnost v svojem duhovniškem poklicu. Tudi verniki ste lepo vabljeni k tej maši na Križni Gori, da se nam pridružite. Skupaj z nami duhovniki se zahvalite za dar duhovništva. Duhovniki bomo imeli še skupno kosilo v farovžu, potem pa nameravamo obiskati še cerkev Marije Vnebovzete v Viševku. Tam bomo zapeli litanije Matere Božje.

Slovesni in zapovedani praznik SVETEGA REŠNJEGA TELESA in KRVI obhajamo v četrtek, 4. junija. Sv. maša bo ob 17.30h v Babnem Polju in zvečer ob 19h v Starem trgu. Po maši bo PROCESIJA z Najsvetejšim po našem kraju (če bo lepo vreme) in blagoslov z Najsvetejšim na vse štiri neba pri "Telovskih" oltarjih. Postavili bomo štiri oltarje:
1. oltar: na parkirišču pod skednjem
- postavite in krasite ga Kozarišče in Šmarata
2. oltar: na zelenici pred občino
- postavite in okrasite ga Viševek in Vrhnika
3. oltar: pred vhodom v farovž,
- postavite in krasite ga Pudob in Nadlesk
4. oltar: na zelenici pod zvonikom,
- postavite ga Podgora in Iga vas.
Pri slovesnosti sodelujmo vsa župnija: pridite vsi ministrantje, pa pevci, veroukarji, mladina, starši, in seveda tudi prvoobhajanci, ki boste pri oltarjih, oblečeni v prvoobhajanskih oblekicah, potresali rožice Najsvetejšemu pred oltarji (že pred mašo se napravite v kaplaniji, s seboj prinesete košarice z nabranimi rožicami). Na ta način bomo tudi kot župnijska skupnost zunaj cerkve - javno izpovedali vero v trajno navzočnost Boga v Najsvetejšem zakramentu ter prosili za blagoslov našega kraja in naše župnije. Vabljeni, da se udeležite župnijske slovesnosti v četrtek zvečer. Ključarje naprošam, da se dogovorite med seboj za nošnjo čimvečjega števila bander (farnega in tudi bander iz podružnic).

PRVI PETEK: na prvi petek bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

MOLITEV NA PRVI PETEK: vabljeni k skupni molitvi na čast Srcu Jezusovemu in Marijinemu vsak prvi petek v farno cerkev (ob 18.30h se prične in nadaljuje še po maši)

POČITNICE NA MORJU - RISIKA - otok Krk: Tudi letos bo v okviru župnije organizirano skupno letovanje na morju na otoku KRK v Risiki za ministrante, pevce, mladino in družine z več otroki:
- 1. teden: od pon. 22.6. do pet. 26.6.
- 2. teden: od pon. 29.6. do pet. 3.6.
Sestanek za vse, ki bi šli radi zraven, bo v petek, 12. jun, ob 19.30h v kaplaniji (po večerni maši).
Možnost počitnikovanja na morju v Risiki je v okviru župnije organizirano predvsem kot nagrada za pridnost in sodelovanje v župniji. Ker bomo odšli še pred uradnim koncem šole, se starši in otroci že prej dogovorite s šolo za dovoljenje.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik