Splošna obvestila avgust 2015

POGREB: v v petek je umrla ga. BAVEC Marija, iz Poti na Ulako 23, pogreb pokojne s sv. mašo bo v torek, 4. avgusta, ob 17h v Viševku. Priporočam jo v molitev.

V četrtek, 6. avgusta obhajamo PRAZNIK Jezusove spreobrnitve na gori. Vabljeni k večerni sv. maši v Stari trg in Babno polje.

ORATORIJ 2015: HOČEM BITI SVET
V ponedeljek, 3. avgusta, začenjamo letošnji oratorij v župniji Stari trg. Prijavljenih otrok je letos 84, animatorjev 27. Program se bo vsak dan začel ob 9h, zaključili pa približno ob 15.30h.
Na oratoriju bomo letos spremljali zgodbo mladega svetnika Dominika Savio, ki bo navdih za vse dogajanje v tem počitniškem tednu. Oratorij skuša vsestransko vzgajati, zato bomo vsak dan na začetku pogledali predstavo, potem se bomo pogovarjali v skupinah po starosti. Sledile bodo delavnice, v katerih se bodo otroci učili različnih ročnih spretnosti, potem se okrepili na skupne kosilu, ki ga bodo pripravile naše domačinke. Po kosilu pa sledi vsak dan tudi velika igra. V sredo bomo obiskali tudi Snežniški grad in nekatere podružnične cerkvice. V četrtek bomo imeli vodne igre, v petek pa zaključek s ti. oratorijsko sv. mašo ob 19h v farni cerkvi.
Ker je imel sv. Dominik zelo rad Jezusa, bil vsak dan pri sv. maši in se zelo pogosto spovedoval, smo letos za farovžem postavili tudi cerkvico, in celo bazen. Hvala občini Loška dolina in gasilcem za vodo, s katerim smo napolnili veliki bazen.
Upam, da bodo ti dnevi oratorija za otroke in animatorje tudi letos res prijetni in hkrati vzgojni.

POROKA: v soboto, 8. avgusta, ob 17h se bosta v cerkvi sv. Frančiška Ksaverja v Vrhniki poročila PETRIČ Andrej in LENARČIČ Tina.

ZAOBLJUBLJENA sv. maša ob koleri leta 1855 na Križni Gori za IGA VAS in PUDOB bo v ponedeljek, 10. avgusta, ob 8h (ob sv. Lovrencu).

VELIKI ŠMAREN - MARIJINO VNEBOVZETJE: v petek, 15. avgusta, obhajamo slovesni in zapovedani praznik Marijinega vnebovzetja, veliki šmaren. Vsako leto se na največji Marijin praznik posvetimo Devici Mariji in izročamo v njeno varstvo. Radi poromajmo ta dan v Marijine romarske cerkve. Ta dan bo sv. maša v Starem trgu ob 7h, v Babnem polju ob 8.30h in v VIŠEVKU, ki obhaja tudi žegnanje, ob 10h. Vabljeni k Mariji Vnebovzeti!

Sv. ROK - LOŽ - soseska sv. Roka v Ložu obhaja v soboto, 22. avgusta, po godu svojega zavetnika (16. avg.), žegnanjsko sv. mašo ob 17.30h za vse pokojne iz soseske. Vabljeni!

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik