Splošna obvestila september 2015

PREDSTAVITEV KNJIGE STANETA KVATERNIK: Vabljeni na predstavitev knjige Stanislava Kvaternika (Menišovega iz Šmarate), z naslovom Moje romanje, Po poti sv. Jakoba v Santiago de Kompostela, ki bo v petek, 18. septembra 2015 ob 20. uri v Medgeneracijskem centru Gaber v Starem trgu pri Ložu.

Na tridesetdnevnem, 800 km dolgem, romanju je skupaj s prijatelji doživel marsikaj, kar si je sproti skrbno beležil. Vsak dan so imeli na voljo tudi veliko časa za skupno molitev, za pogovore o medsebojnih odnosih in zlasti med pešačenjem tudi za tiho premišljevanje in meditacijo. Kot dober fotograf je opisana občutja in doživetja dopolnil z mnogimi umetniškimi fotografijami.

O knjigi in avtorju bodo spregovorili nečak Blaž Knez, dr. dent. med. ter gospod Metodij in gospa Marjeta Rigler, predstavnika društva Prijateljev poti sv. Jakoba. Glasbeni program bosta oblikovali akademski glasbenici Neža Nahtigal, violina in Martina Okoliš, čembalo. V povezavi s predstavitvijo se bomo avtorja spomnili tudi pri maši tega dne ob 19.00 uri v župnijski cerkvi. (prof. dr. Peter Kvaternik)

STIČNA MLADIH: v soboto, 19. sept., vabljeni mladi in devetošolci na srečanje mladih v Stični: "Blagor čistim v srcu, kajti Boga bodo gledali." Gremo z avtobusom, prijave sprejemamo še do nedelje zvečer v farovžu. Po vsej verjetnosti bo v soboto odhod avtobusa zjutraj ob 7h izpred farovža (točno se bomo dogovorili v petek zvečer). Ob 9h zbiranje v Stični, sledi program za dijake, študente, vključili se boste lahko v razne delavnice, v nogometni turnir, likovni atelje, lahko molili pred Najsvetejšim. Ob 14h bo sv. maša, ki jo bo ob somaševanju škofov in duhovnikov vodil ljubljanski nadškof Stanislav Zore. Po maši bo še praznovanje in zaključni koncert. Zaključek festivala bo ob 18h.

ŽEGNANJE na DOLNJIH POLJANAH: po godu svoje zavetnice soseska Žalostne Matere Božje na Dolnjih Poljanah obhaja za sosesko v soboto, 19. septembra, ob 17.30h žegnanjsko sv. mašo. Vabljeni!

SKAVTI: v svoje skavtske vrste vabijo nove člane, fante in dekleta, starosti od 11 do 15 let (izvidniki in vodnice), in od 16 do 21 let (popotniki in popotnice). Uvodno, prvo letošnje srečanje za stare in nove člane bo v soboto, 10. oktobra 2015 ob 10h v ŠRANGI pri gradu Snežnik! Vabljeni!

MARIJA ROMARICA: 5. LETNO SREČANJE Schonstattskega gibanja in častilcev Marije Romarice bo v nedeljo, 27. septembra 2015, v Starem trgu. Ob 14h bo molitev pred milostno podobo, ob 16h bo sv. maša, ki jo bo vodil g. Vinko Vegel. Vabljeni!

MLADINSKI VEROUK: vsak petek ob 20h.
Z rednimi srečanji bomo začeli v petek, 25. septembra, torej po Stični mladih. Vabljeni srednješolci in študentje.

MINISTRANTSKA SREČANJA in VAJE: ob sobotah dopoldan ob 9h, v dveh skupinah. V soboto, 10. oktobra, bo v Cerknici dekanijsko srečanje ministrantov, tudi iz naše župnije bomo sodelovali v kvizu na temo Dominik Savio in v nogometu.

CERKVENI PEVSKI ZBOR: vaje ob sobotah ob 20h v dvorani kaplanije.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik