Splošna obvestila julij/avgust 2016

ŽEGNANJE sv. ANA:
v soboto, 30. julija, bo po godu svoje zavetnice soseska sv. Ane (26. 7.) obhajala žegnanjsko sv. mašo ob 17. 30h. Vabljeni!

VRAŽJI VRTEC - v nedeljo, 31. julija ne bo nedeljske sv. maše v farni cerkvi sv. Nikolaja v Babnem Polju, ampak ob 8.30h v VRAŽJEM VRTCU za vse pobite domačine. Tudi v primeru slabega vremena bo maša v Vražjem vrtcu.

ORATORIJ 2016: ZDAJ GRE ZARES od 1. do 5. avgusta 2016.
Na oratoriju 2016 bomo spoznavali pravljico o OSTRŽKU (pisatelj Carlo Collodi) in se ob njem učili za življenje. Spet nas čaka pet dni polnih smeha, zabave, zanimivih novih iger, ustvarjalnih delavnic, pesmi in bansov, in sploh vsega lepega. Za farovžem je že »nasedel velik kit«, zato mu bomo vsi skupaj z Ostržkom pomagali nazaj v ocean. Najlepše je preživljati prosti čas skupaj s svojimi prijatelji, zato vabljeni otroci od 5. leta starosti naprej. Starši svoje otroke še vedno lahko prijavite do nedelje, 31. julija. (prijavnice dobite v cerkvi). Prispevek je 20 eur na otroka, za vsakega naslednjega otroka iz družine samo 5 eur. Vsak dan bomo oratorij začeli ob 9h, končali ob 15.30h (če bi kdo potreboval tudi jutranje varstvo, se lahko tudi dogovorimo). Za udeležence oratorija bomo vsak dan pripravili tudi toplo kosilo. Lepo vreme smo naročili. Otroci naj pripravijo tudi kopalke, saj se bomo lahko osvežili v bazenu za farovžem.Vabljeni!

PRVI PETEK - Ker sem zaradi oratorija na prvi petek v mesecu avgustu zadržan, bom obiskal bolnike in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom šele naslednji teden, v petek, 12. avgusta.

KRIŽNA GORA - v sredo, 10. avgusta, na god sv. Lovrenca, bo ob 8h zjutraj na Križni gori zaobljubljena sv. maša ob koleri leta 1855 za PUDOB in IGA VAS.

ŽEGNANJE v SIGI: na pobudo domačinov iz Sige in Ige vasi bo pri znamenju v Sigi v soboto, 13. avgusta, ob 10h dopoldan (po godu zavetnika sv. Lovrenca) sv. maša za vse iz soseske. Sledi druženje. Vabljeni.

ROMANJE NA RAB:
V soboto, 20. avgusta, bo romanje na Rab, kjer bomo obiskali grobove naših rajnih, za njih molili in darovali sv. mašo na Komporju.
Cena prevoza z avtobusom in trajektom je 25 eur. S plačilom in prijavo se prijavite Francu TRUDEN v Podgoro na telefon: 01/705-80-53.
Da bomo vedeli naročiti večji ali manjši avtobu, se prijavite do sobote, 13. avgusta.
Odhod avtobusa bo iz Starega trga ob 5h. Vozil bo preko Babnega Polja. Ne pozabite na osebni dokument. Lepo vabljeni!

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik