Splošna obvestila september 2016

8. sept. - MARIJINO ROJSTVO - mali šmaren: na praznik bodo sv. maše -
v Babnem Polju ob 8h zjutraj,
v Starem trgu ob 19h in ob 17.30h v Viševku, kjer soseska Marijinega vnebovzetja obhaja malo žegnanje.

ŽEGNANJE na KRIŽNA GORI - pred praznikom povišanja sv. Križa (sreda, 14. sept.) bo v soboto, 10. sept., ob 8h zjutraj žegnanjska maša. Vabljeni!

ŽEGNANJE na DOL. POLJANAH: po godu svoje zavetnice Žalostne Matere Božje bo soseska na Doljnih Poljanah v soboto, 17. sept., ob 17.30h obhajala žegnanjsko sv. mašo. Vabljeni!

VEROUK: z veroukom bomo začeli po 18. septembru. Vpis otrok za vse razrede verouka bo v prostorih kaplanije, v učilnici:
v ponedeljek, 12. sept., od 15h do 17h,
v torek, 13. septembra, od 15h do 17h.
Ob tej priložnosti starši s seboj prinesite tudi otrokovo spričevalo, dobili boste tudi zvezke in knjige, ki jih bo otrok potreboval za verouk, in tudi že urnik verouka.
Tudi letos si želim, da bi se vsi razredi zvrstili na ponedeljek in torek popoldne..

STIČNA MLADIH: v soboto, 17. sept., vabljeni mladi in devetošolci na srečanje mladih v Stični: "Sem orodje Božjega usmiljenja" Vsebino gesla in papeževe poslanice bodo mladim približali prostovoljci Stične mladih, generalni predstojnik cistercijanov, vodstvo evropske katoliške študentske organizacije JECI MIEC in glasbena skupina The Sun iz Italije, ki na svetovnem dnevu mladih v Krakovu igrala pred papežem. Gremo z avtobusom. V soboto bo odhod avtobusa zjutraj ob 7h izpred farovža. Ob 9h zbiranje v Stični, sledi program za dijake, študente, vključili se boste lahko v razne delavnice, v nogometni turnir, likovni atelje, lahko molili pred Najsvetejšim. Ob 14h bo sv. maša, ki jo bo ob somaševanju škofov in duhovnikov vodil mariborski nadškof Alojzij CVIKL. Po maši bo še praznovanje in zaključni koncert. Zaključek festivala bo ob 18h.

BLAGOSLOV ZNAMENJA NA ČAST MARIJI ROMARICI POD ŠMARAŠKIM HRIBOM: V nedeljo, 18. sept. ob 16h bo blagoslov prvega znamenja na čast Mariji Romarici v Sloveniji. Zberemo se pri Nadleškem mostu ob 15.30h. Proti znamenju, ki je oddaljen po ravni poti približno 500 m proti Šmarati, bomo šli v procesiji in molili rožni venec. Kdor pa ne more hoditi, se lahko pripelje z avtom do znamenja. Lepo povabljeni vsi Marijini častilci!

MARIJA ROMARICA - LETNO SREČANJE Schonstattskega gibanja in častilcev Marije Romarice bo v nedeljo, 25. septembra 2016, v Starem trgu. Ob 14h bo molitev pred milostno podobo, ob 16h bo sv. maša, ki jo bo vodil lj. pomožni škof Franc Šuštar. Vabljeni!

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik