Praznik sv. Jožefa delavca

PRAZNIK SV. JOŽEFA DELAVCA

Vsako leto začenjamo mesec maj s praznikom sv. Jožefa delavca oz. mednarodnim praznikom delavcev. Torej praznik očetov in mater, ki dneve in dneve dajete svoje najboljše življenjske moči za ljubi kruhek. In prav ob tem ne moremo mimo grozljivih in prefinjenih načinov izkoriščanja delavcev, ki smo mu jih priča. Prav tako ne moremo mimo poštenosti in zanesljivosti, ki se od nas pričakuje. Praznik svetega Jožefa, 1. maj, nas zato nujno sprašuje o delavnosti, zanesljivosti, pravičnosti in poštenosti, kakršen je sveti Jožef bil. O pravičnosti in poštenosti delavcev in delodajalcev in sicer na vseh področjih življenja. O pošteno opravljenem delu in o pravičnem plačilu za opravljeno delo.

 

Praznik svetega Jožefa delavca ni le spomin na nekega mizarja iz Nazareta, ki ga je krščanstvo zaradi njegove skrbi za sveto Družino, naredilo za praznik. Praznikov v Cerkvi ne manjka. Ta praznik je postavljen zato, da bi vse kristjane, od navadnega delavca do najmogočnejših direktorjev, poslovnežev in finančnikov, spomnil na zakramente, na krst in birmo, ki so jih skoraj vsi prejeli, javno ali naskrivaj. Od krsta naprej smo torej člani velike družine – svete Cerkve in zato med seboj bratje in sestre. Ko pa zapustimo naša svetišča in se začne delavnik po naših podjetjih in delavnicah, pisarnah in kmetijah, se odvijajo čisto drugačne zgodbe življenja.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik