Molitvena skupina - Prenova v Duhu

Sveti Duh

 

Prenova v Duhu je poseben duhovni tok v pokoncilski Cerkvi. Pred njenim začetkom je papež Janez XXIII. molil: »Sveti Duh, poslan od Očeta v Jezusovem imenu, ki podpiraš Cerkev s svojo prisotnostjo in jo nenehno vodiš, prosimo te, razlij obilje svojih darov na vesoljni cerkveni zbor. Obnovi v našem času čudeže, kot nove binkošti … « Tudi Janez Pavel II. je prosil: »Naj Sveti Duh postane znan in ljubljen v tem našem času, ki je lačen upanja. Pomagajte, da zaživi ΄kultura Binkošti΄, ki edina lahko pripomore k prijateljskemu sobivanju med ljudmi in civilizaciji, ki daje sadove ljubezni. Nikoli se ne utrudite goreče moliti: »Pridi, Sveti Duh! Pridi! Pridi!« 17. maja 1996 je Janez Pavel II. v ljubljanski stolnici povabil: »Tudi mi, dragi bratje in sestre, smo se zbrali v molitvi skupaj z nebeško Materjo, da bi Gospoda prosili, naj ponovi izlitje Svetega Duha. Cerkev v Sloveniji, kakor tudi po vseh deželah sveta, potrebuje Božjo moč Duha, da bo nadaljevala delo nove evangelizacije...«
Ta Božja moč se kaže v duhovnem toku Prenove v Duhu, kateremu so po celem svetu pridruženi mnogi bratje in sestre, saj se v molitvenih občestvih zbira že preko 120 milijonov katoličanov. Sveti Duh ponovno oživlja svoje delovanje v kristjanih, ki se mu zavestno prepustijo in sprejmejo odločitev, da ga povabijo v svoje življenje in z njim vzpostavijo oseben odnos. Ta živ odnos poglablja našo vero, nas kliče k spreobrnjenju in v nas spodbuja delo evangelizacije v moči Svetega Duha, ki nam daje posebne duhovne darove – karizme. Sveti Duh nas s svojo močjo vodi po poti rasti in svetosti in nas vabi k zavestnemu sodelovanju v zakramentalnem in liturgičnem življenju Cerkve.
Tudi v naši župniji se je po skrbni pripravi in mnogih molitvah oblikovalo molitveno občestvo Prenove v Duhu. Na naših srečanjih veselo in z vsem svojim bitjem slavimo Gospoda s slavilno, zahvalno in prosilno molitvijo. V našo sredo povabimo tudi Božjo Mater Marijo, ki je nevesta Svetega Duha, da z njo prinašamo pred Gospoda vse svoje prošnje, molimo za potrebe Cerkve, se zahvaljujemo za Gospodova čudovita dela. Srečanje traja uro in pol.

 

Molitveno občestvo v naši župniji se zbira vsako sredo po večerni sveti maši. Skupina z vso hvaležnostjo in velikim veseljem sprejme medse vse ljudi dobre volje in src odprtih za molitev.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

ŽUPNIJSKI URAD JE DO NADALJNEGA ZAPRT!

V NUJNIH PRIMERIH POKLIČITE NA SPODNJO ŠTEVILKO

ALI PIŠITE NA ELEKTRONSKI NASLOV.

DOGAJANJE V ŽUPNIJI SPREMLJAJTE PREKO SPLETNE STRANI:

www.zupnija-staritrg.si

ALI FB PROFILA: @svetijurijst

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik