SV. BIRMA

Slovesnost podelitve zakramenta sv. birme za 41 letošnjih birmancev (8. in 9. razred verouka) bo v torek, 1. maja, ob 8h v župniji Babno Polje, ob 10h v župniji Stari trg. Birmovalec bo g. ljubljanski pomožni škof Franci ŠUŠTAR.

IZPIT za birmance pred duhovnikom izpraševalcem iz škofije bo v soboto, 21. aprila, od 11h naprej v kaplaniji. Opravljeni izpit je pogoj za pristop k zakramentu sv. birme.

DEVETDNEVNICA: Birmanci, botri in starši bomo v tednu pred birmo (od 23. do 30. aprila) vsak dan ob 19h obhajali bližnjo pripravo in skupno molitveno »devetdnevnico«. Udeležba na tej devetdnevnici je za birmance obvezna, za starše in botre pa zelo priporočena.

SREČANJE z g. škofom birmovalcem Francem Šuštarjem bo v četrtek, 26. aprila, ob 18h. Vse naše farno občestvo (veroukarji, ministranti, birmanci, starši, botri, pevci, ključarji in člani ŽPS... pričakamo škofa ob 18h v farni cerkvi. Po sv. maši bo imel škof tudi srečanje s ključarji in člani ŽPS iz obeh župnij.

SESTANEK za starše birmancev bo v torek, 24. aprila ob 18h (pred večerno sv. mašo) v farni cerkvi sv. Jurija v Starem trgu. V sredo, 25. aprila, ob 17h pa v farni cerkvi sv. Nikolaja v Babnem Polju.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik