Splošna obvestila junij 2018

24 UR MOLITVE in POSTA ZA DOMOVINO
20. in 21. junija 2018 smo pred praznikom državnosti povabljeni k skupni molitvi za našo domovino. »PRIJATELJ, GLOBLJE POGLEJ!« Prijavite se lahko v molitveno verigo na www.nasadomovina.si!

POČITNICE NA MORJU - RISIKA: Tudi letos bomo v okviru župnije letovali na morju na otoku KRK v Risiki. Skupne počitnice so namenjene za ministrante, pevce, mladino in družine z več otroki:
- 1. teden: od pon. 25.6. do pet. 29.6.
- 2. teden: od pon. 2.7. do pet. 6.7.
S prvo skupino otrok in mladih, ki bomo letovali v Risiki na Krku, odhajamo z avtobusom. Odhod bo v nedeljo, 24. junija, ob 18h izpred farovža, vračamo se prav tako z avtobusom v petek, 29. junija, ob 21h zvečer.
V tem času me bo nadomeščal g. Anton Markelj, naš duhovni pomočnik. V nujnih zadevah se obrnite nanj, najlažje ga boste dobili pred ali po večerni sv. maši v Starem trgu. Uradoval bo v kaplaniji.

BABNO POLJE - CELODNEVNO ČEŠČENJE:
v nedeljo, 24. junija, bo v župniji Babno polje dan celodnevnega češčenja. Vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim. Jutranja nedeljska maša bo kot običajno ob 8.30h, ob 13h bo izpostavljeno Najsvetejše v češčenje, ob 17h pa bo zaključek molitve s sv. mašo.

ŽEGNANJE sv. Peter LOŽ: soseska sv. Petra v Ložu bo na god svojega zavetnika v petek, 29. junija, na praznik apostolov Petra in Pavla obhajala žegnanjsko mašo ob 17.30h.

ŽEGNANJE na VRHU pri sv. Tomažu: pred godom svojega zavetnika bo soseska sv. Tomaža na Vrhu v soboto, 30. junija, ob 17.30h obhajala žegnanjsko mašo. Vabljeni.

PRVI PETEK - v mesecu juliju bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom šele v soboto, 7. julija, ko se vrnemo iz letovanja na morju.

MAŠNIŠKO POSVEČENJE v letu 2018
V ljubljanski nadškofiji bodo v petek, 29. junija, ob 9h na praznik apostolov Petra in Pavla v ljubljanski stolnici posvečeni v mašnike:
1. Primož MEGLIČ,
roj. 13.8.1993 iz župnije Ivančna Gorica
2. Marko MRLAK,
roj. 15.4.1966 iz župnije Žiri
3. Peter STELE,
roj. 5.7.1989 iz župnije Komenda.

Iz redovnih skupnosti:
4. kapucin br. Miroslav PAVČEK, roj. 11.2.1983 iz župnije Zagorje ob Savi
5. cistercijan p. Jona VENE, roj. 10.4.1981 iz župnije Ljubljana sv. Peter.
6. V Trstu (v Italiji) je že bil 2. junija posvečen Tomaž KUNAVER, roj. 15.3.1984 iz župnije Ljubljana Sv. Križ.
V vsej Cerkvi na Slovenskem bo letos posvečenih 19 novomašnikov.
Molimo zanje, da bi bili dobri Jezusovi duhovniki!

Exodus TV

Obveščamo vas, da je televizijski kanal Exodus TV, tudi na naši kabelski televiziji. Za vse ki imajo digitalne televizije je že viden na digitalnem kanalu. Za tiste, ki imajo še stare televizorje bo viden preko analogne programske sheme do konca tega meseca na kanalu ch 39. Hvala vsem, ki so podpisali peticijo lansko leto in hvala tudi vsem, ki ste pomagali pri zbiranju podpisov. Hvala tudi občini, katera je uspešno sodelovala pri pogajanjih z Inatelom. Hvala troedinemu Bogu za božji blagoslov in božjo pomoč.

Krščevanje v Starem trgu

Krščevanje v Starem trgu je vsako prvo in tretjo nedeljo v mesecu. Z župnikom ali s kaplanom se osebno ali telefonično dogovorite za pripravo na krst, ki je običajno v ponedeljek ali torek zvečer po večerni sv. maši. Na pripravi naj bosta samo starša, da se lažje pogovorimo (otroka zaupajte ta čas v varstvo). Otrokovi botri potrebujejo tudi potrdilo o sposobnosti za botra, če so iz druge župnije, domači pa naj se ogasijo pri župniku (da se malo spoznamo). Krst je lahko med ali pa največkrat po nedeljski sv. maši ob 10h.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Vsak dan eno uro pred večerno

sv. mašo v Starem trgu

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

040 500 996 - župnik Boštjan Modic

e-mail: bostjan.modic@rkc.si

 

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik