Splošna obvestila april 2019

DAN CELODNEVNEGA ČEŠČENJA
pred godom farnega zavetnika sv. Jurija, v soboto, 27. aprila, bomo v župniji Stari trg obhajali DAN CELODNEVNEGA ČEŠČENJA.
Jutranja sv. maša bo ob 8h, potem pa bomo izpostavili Najsvetejše. Celodnevno češčenje svetega Rešnjega telesa je velik trenutek za vsakega izmed nas, za župnijo in naš kraj. Povabljeni, da skupaj molimo in si izprosimo na priprošnjo našega zavetnika sv. Jurija Božji blagoslov.
ob 8h - sv. maša
ob 9h: Podgora, Vrh, Babna Polica
ob 10h: Dane, Klance, Jezero, Laze, Otok
ob 11h: Nadlesk, Podcerkev
ob 12h: dekanijski duhovniki
ob 13h: Markovec, Knežja Njiva, Vrhnika
ob 14h: Iga vas, Viševek
ob 15h: Šmarata, Kozarišče
ob 16h: Bloška Polica, Lož, Podlož, Sv. Ana
ob 17h: Stari trg, Pudob
ob 18h: SLOVESNI ZAKLJUČEK:
Pete litanije Srca Jezusovega, zahvalna pesem in blagoslov z Najsvetejšim. Sveto mašo vodi g. Erik Švigelj.
-V nedeljo, 28.aprila ob 10.00 h obhajamo v Starem trgu farno žegnanje. Sv. mašo bo vodil rojak, g. dr. Simon Onušič. Po maši bo sledilo druženje ob pijači in prigrizku pred cerkvijo. Pecivo prinesite v soboto med 15.00 in 17.00 v kaplanijo. Hvala za pomoč!

PRVI PETEK: v petek, 3. maja, bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

FLORJANOVA NEDELJA: 5. maja, bo pri sv. maši na Babnem Polju ob 8.30h in v Starem trgu ob 10.00h postroj in blagoslov gasilcev ter sv. maša na čast sv. Florjanu za vse žive in pokojne gasilce.
-V župniji Babno Polje se bomo v nedeljo, 12.5. pri sveti maši posebej spomnili bolnih in ostarelih. Kdor od starejših bi potreboval spremstvo in pomoč za prihod v cerkev, naj sporoči ga. Magdi Mrvoš.

ŠMARNICE za otroke bodo od 1. maja potekale v vaseh: Viševek ob 18.00, Nadlesk ob 18.00, Podgora ob 18.30 in Babno Polje ob 19.00. Otroci boste poslušali šmarnično zgodbo in zbirali listke, pridni poste prejeli lepo nagrado. Za odrasle bodo šmarnice v Starem trgu vsak dan ob 19.00 tudi ko je sv. maša na podružnici.

KLANCE - ŽEGNANJE: soseska sv. Pankracija na Klancah v soboto, 11. maja, ob 17.30h obhaja žegnanjsko sveto mašo.

Aktualna obvestila

- Hvala Janji Mlakar, ki je skupaj z varovanci doma DEOS Cerknica izdelala čudovito butaro za cerkev.

 

- Ob 15.00 ste vabljeni v župnijsko cerkev na molitev križevega pota, takoj zatem ob 15.30 h pa na prejem zakramenta svete spovedi. Na voljo za spoved in pogovor bodo dekanijski duhovniki.

 

- Načrtovano župnijsko romanje zaradi premalo prijav odpade, vsi ki ste že vplačali prispevek, se prosim čimprej oglasite v župnišču, da vam povrnemo vplačilo.

 

- Veroučenci naj se v velikem tednu namesto verouka udeležijo obredov velikega tedna.

 

- Ministranti se prvič dobimo v četrtek ob 17.30 na vajah za obred velikega četrtka.

 

- V novih Naših oznanilih lahko preberete vse podrobnosti v zvezi z obhajanjem velikonočnih praznikov.

Splošna obvestila marec 2019

SREČANJE KLJUČARJEV vseh podružnic župnije Stari trg, bo v ponedeljek, 18. marca ob 19.00 h v veroučni učilnici.

TEDEN DRUŽINE, pod geslom Majhni koraki obhajamo med praznikoma sv. Jožefa in Gospodovega oznanjenja Mariji. Lani so bili v središču zakonci, letos pa so družine z majhnimi otroki. V ponedeljek, 25. marca bo v cerkvi po maši ob 18.00 v Starem trgu kratek program za mamice, blagoslov bodo prejeli tudi očetje.

SKAVTI od 25. marca do 8.aprila 2019 organizirajo akcijo zbiranja starega papirja.

Srečanje članov ŽPS in KLJUČARJEV za župnijo Babno Polje bo v četrtek, 28. marca ob 19.00 v župnijski cerkvi.

MINISTRANTSKE VAJE bodo do velike noči vsako soboto ob 9.00 h v Starem trgu.

Srečanje ŽPS Stari trg, bo v ponedeljek, 1. aprila ob 20.00 h v kaplaniji. To NI šala!

Na prvi petek, 5. aprila bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

PRVI SESTANEK animatorjev za poletni oratorij, bo v soboto, 6. aprila ob 15.00h v veroučni učilnici. Lepo vabljeni vsi, ki ste že bili pri sv. birmi, torej od vključno 9. razreda naprej, do aktivnih študentov. Sestanki so obvezni!

OLJČNE VEJICE: si boste domov lahko vzeli na 5. postno nedeljo, 7. aprila. Darovi zanje so namenjeni za istrske župnije, ki nam jih priskrbijo.

Misijon na Radiu OGNJIŠČE bo od 7. do 13. aprila 2019. Vsak dan bosta misijonska govora ob 10.15 in 17.00. Ponovitev bo vsak večer med 22. in 24. uro.

SPOVEDOVANJE pred velikonočnimi prazniki bo na cvetno nedeljo, 14. aprila ob 15.30h. V farni cerkvi v Starem trgu na voljo več spovednikov. V velikem tednu bo manj možnosti za spoved, zato izkoristite to možnost! Spoved za otroke bo potekala 8. in 9. aprila v času verouka.

LETNI ČAS: s spremembo ure na letni čas, 31. marca, se spremenijo tudi ure svetih maš med tednom!

ŽUPNIJSKO ROMANJE za župljane Starega trga in Babnega Polja v Slomškovo Obsotelje (Bizeljsko, Svete Gore—tam bomo imeli sv. mašo, Olimje, Ponikva). Odhod avtobusa bo v soboto, 4. maja ob 6.00 h izpred župnišča, povratek okoli 21.00h. Cena, ki jo poravnate ob prijavi znaša 25 EUR, (za otroke in mlade do 20. leta 10 EUR) vključuje prevoz, kosilo brez pijače ter nekaj vstopnin. Če bo dovolj interesa, bo možno tudi plavanje v Termah Olimia (do 3h—vstopnino krijete sami), ostali si boste ta čas v Olimju lahko ogledali čokoladnico in Jelenov greben. Prijave že zbiramo v župnišču, prijavite se čimprej, najkasneje do 14. aprila!

Še naprej vabljeni k pobožnosti križevega pota. Ob petkih pred mašo ob 17.30h, ga v Starem trgu oblikujejo birmanci. Ob 14.00 od Sv. Ane na Križno Goro člani ŽPS, v obeh župnijskih cerkvah ob 14.00, pa molitev oblikujete navzoči molivci iz pripravljenih knjižic, ki so na levem stranskem oltarju. V nedeljo, 24. marca ob 15.00 bo na Križni Gori tudi maša (POSTNI SHOD).

Pasijon na cvetno nedeljo berejo člani ŽPS, vloge bomo razdelili na sestanku.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik