Splošna obvestila oktober 2018

ROŽNI VENEC: molimo vsak dan kot župnijska družina v farni cerkvi v Starem trgu ob 18.30h (potem sledi maša ob 19.00h). V Babnem Polju se rožni venec moli vsak dan ob 18h. Za vsak dan v Starem trgu pripravlja in vodi molitev rožnega venca ena skupina:
v ponedeljek: otroci od 1. do 4. razreda (dogovorimo se pri verouku)
v torek: otroci 5.,6. in 9. razreda (dogovorimo se pri verouku)
v sredo: birmanci (dogovorimo se pri verouku)
v četrtek: starejši, upokojenci
v petek: mladina
v soboto: cerkveni pevci

 

1. PETEK: na prvi petek v mesecu, 5. oktobra, bo župnik obiskal bolne in ostarele. Kjer še želite obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

 

KRIŽNA GORA: v nedeljo, 21. oktobra, bo ob 15h zadnji romarski shod. Lepo vabljeni.

 

MISIJONSKA NEDELJA: obhajamo jo 21. oktobra. Molitev in nabirka za misijone, ki jo ima Katoliška Cerkev ta dan po vsem svetu, je namenjena srčnim misijonarjem.

 

ŽPS srečanje članov bo v ponedeljek, 22.10. ob 20.00 v veroučni učilnici. Člani boste vabilo ter dnevni red prejeli po pošti.

 

MAŠNE NAMENE za januar in februar bomo začeli sprejemati od 29.10. naprej!

 

PUDOB: na podružnični cerkvi sv. Jakoba starejšega bomo še pred zimo zamenjali streho z novo kritino (bobrovec). Po zadnjem vetrolomu je streha na severni strani v kritičnem stanju. Investicijo bo krila župnija, priporočamo se za darove podpore.

 

PRENOVA VEROUČNE UČILNICE: veroučno učilnico nam je še pred novim veroučnim letom uspelo na novo prebeliti ter namestiti nekaj uporabne opreme (projekcija, ozvočenje). Verouk in ostala srečanja bodo tako potekala v osveženem in sodobnejšem prostoru.

 

ZAČETEK SKAVTSKEGA LETA: bo v soboto, 27.10.2018. Več informacij bodo sporočili kasneje.

 

NEDELJSKA SVETA MAŠA: s spremembo ure na zimski čas (28.10.), bo jutranja maša trajno prestavljana na 7.30h.

 

SPOVED PRED VSEMI SVETIMI: v nedeljo, 28. oktobra, bo ob 15.30h v farni cerkvi v Starem trgu priložnost za sv. spoved pred prazniki, spovedovalo bo več dekanijski duhovnikov.

Exodus TV

Obveščamo vas, da je televizijski kanal Exodus TV, tudi na naši kabelski televiziji. Za vse ki imajo digitalne televizije je že viden na digitalnem kanalu. Za tiste, ki imajo še stare televizorje bo viden preko analogne programske sheme do konca tega meseca na kanalu ch 39. Hvala vsem, ki so podpisali peticijo lansko leto in hvala tudi vsem, ki ste pomagali pri zbiranju podpisov. Hvala tudi občini, katera je uspešno sodelovala pri pogajanjih z Inatelom. Hvala troedinemu Bogu za božji blagoslov in božjo pomoč.

Krščevanje v Starem trgu

Krščevanje v Starem trgu je vsako prvo in tretjo nedeljo v mesecu. Z župnikom ali s kaplanom se osebno ali telefonično dogovorite za pripravo na krst, ki je običajno v ponedeljek ali torek zvečer po večerni sv. maši. Na pripravi naj bosta samo starša, da se lažje pogovorimo (otroka zaupajte ta čas v varstvo). Otrokovi botri potrebujejo tudi potrdilo o sposobnosti za botra, če so iz druge župnije, domači pa naj se ogasijo pri župniku (da se malo spoznamo). Krst je lahko med ali pa največkrat po nedeljski sv. maši ob 10h.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

 

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik