Splošna obvestila februar 2019

Molitveni vstop v postni čas. v noči iz torka, 5. marca na pepelnično sredo, 6. marca bomo imeli v župnijski cerkvi v Starem trgu 24-urno češčenje Najsvetejšega. Najsvetejše bomo izpostavili v torek po sveti maši in ga častili neprekinjeno do večerne maše na pepelnico. V nedeljo, 3. marca se boste pri svetih mašah lahko napisali na list za dežurstvo, ki bo stranskih oltarjih. VABLJENI, da si tekom dneva ali noči za Gospoda vzamete vsaj eno uro časa. Na vsako polno uro bo najprej pol ure tišine za osebno molitev, nato pa boste lahko oblikovali skupno molitev iz pripravljenih knjižic ali rožni venec. Že vnaprej hvala vsem častilcem, saj lahko s skupno molitvijo izprosimo veliko milosti za vaše osebne in skupne (župnijske) namene!

Na prvi petek, 1. marca bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

SREČANJE BRALCEV BERIL, bo v soboto, 2. marca po večerni sveti maši v župnijski cerkvi (ob 18.30) v Starem trgu.

Srečanje članov ŽPS in KLJUČARJEV za župnijo Babno Polje bo v četrtek, 7. marca ob 19.00 v župnijski cerkvi.

KRIŽEV POT bomo molili vsak postni petek pol ure pred sveto mašo (ob 17.30) v Starem trgu, ki ga bodo vodili birmanci. Križev pot bo tudi od 1. do 5. postne nedelje na Križni Gori. Ob 14.00 se zberemo pri I. kapelici pri Sv. Ani. Istočasno, ob 14.00 se bo križev pot molil tudi v obeh župnijskih cerkvah.

SREČANJE KLJUČARJEV vseh podružnic župnije Stari trg, bo v ponedeljek, 11. marca ob 19.00 h v veroučni učilnici.

MINISTRANTSKE VAJE bodo 9. in 16. marca ob 9.00 h.

Soseska svete Jedrt v Nadlesku, bo v soboto, 16. marca ob 16.30h obhajala žegnanjsko sveto mašo. Vabljeni!

V petek, 15. marca ob 19.00 h vabljeni na predavanje: 254 žrtev na križu župnije Stari trg pri Ložu, ki bo v dvorani kaplanije. Predavanje bo vodil g. Stane Okoliš.

Vabljeni na romanje v Medjugorje, ki ga organizira Prenova v Duhu, od torka 23. do petka 26. aprila. Prijave sprejema ga. Marta Strle na 031 487 788.

Za lažjo organizacijo družinskega dopustovanja sporočamo datum poletnega oratorija. Potekal bo v Starem trgu od ponedeljka, 1.7. do petka, 5.7. Več informacij bomo sporočil kasneje.

Exodus TV

Obveščamo vas, da je televizijski kanal Exodus TV, tudi na naši kabelski televiziji. Za vse ki imajo digitalne televizije je že viden na digitalnem kanalu. Za tiste, ki imajo še stare televizorje bo viden preko analogne programske sheme do konca tega meseca na kanalu ch 39. Hvala vsem, ki so podpisali peticijo lansko leto in hvala tudi vsem, ki ste pomagali pri zbiranju podpisov. Hvala tudi občini, katera je uspešno sodelovala pri pogajanjih z Inatelom. Hvala troedinemu Bogu za božji blagoslov in božjo pomoč.

Krščevanje v Starem trgu

Krščevanje v Starem trgu je vsako tretjo nedeljo v mesecu. Z župnikom ali s kaplanom se osebno ali telefonično dogovorite za pripravo na krst, ki je običajno v ponedeljek ali torek zvečer po večerni sv. maši. Na pripravi naj bosta samo starša, da se lažje pogovorimo (otroka zaupajte ta čas v varstvo). Otrokovi botri potrebujejo tudi potrdilo o sposobnosti za botra, če so iz druge župnije, domači pa naj se ogasijo pri župniku (da se malo spoznamo). Krst je lahko med ali pa največkrat po nedeljski sv. maši ob 10h.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

 

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik