Splošna obvestila nov./dec. 2018

TEDEN KARITAS pod geslom »Mladost iz korenin modrosti«, bo potekal od ponedeljka, 26. nov., do prve adventne nedelje. Dobrodelni koncert KLIC DOBROTE bo v sredo, 28. nov. 2016 ob 20h z neposrednim prenosom na 1. programu RTV Slo in Radia Ognjišče. V času koncerta in tudi ves december se zbirajo sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski.

ŽEGNANJE GORENJE POLJANE:
soseska sv. Andreja na Gor. Poljanah obhaja žegnanjsko mašo v soboto, 1. dec., ob 10.00h.

ŽEGNANJE V VRHNIKI:
soseska sv. Frančiška Ksaverja v Vrhniki obhaja žegnanjsko mašo v soboto, 1. decembra, ob 16.30h.

ŽEGNANJE NA BABNEM POLJU:

pred godom svojega zavetnika sv. Nikolaja župnija Babno Polje v nedeljo, 2. decembra, ob 8.30h obhaja farno žegnanje. Pri sveti maši bo nabirka za nova vhodna vrata.

OBISK SV. MIKLAVŽA: sv. Miklavž nas bo s svojim spremstvom obiskal v sredo, 5. decembra. Ob 17.00h v župnijski cerkvi v Starem trgu in ob 19.30h v župnijski cerkvi na Babnem Polju. Hvala občini Loška dolina za pomoč pri izvedbi miklavževanja.

PRVI PETEK: na prvi petek (7.12.) v mesecu decembru bo župnik obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE obhajamo v soboto, 8. dec. Skupaj z Marijo se pripravljamo na prihod Odrešenika. Med večerno sveto mašo v Starem trgu bo sprejem novih ministrantov.

ČEBELARSKA maša, pri kateri se bodo naši čebelarji priporočili svojemu zavetniku sv. Ambrožu in se spomnili vseh pokojnih čebelarjev, bo v nedeljo, 9. decembra, ob 8.30h v farni cerkvi na Babnem Polju.

DEVETDNEVNICA PRED BOŽIČEM: od nedelje, 16. dec., se bomo z devetdnevnico pripravljali na praznik Jezusovega rojstva. Vsak večer, razen ob nedeljah, bomo devetdnevnico ob 18h začeli s pobožnostjo MARIJO NOSIJO, ko bomo ponesli Marijo po cerkvi s svečkami v rokah. Po sveti maši boste otroci prejeli listke. Kdor bo imel vseh 9 listkov, bo šel v januarju na nagradni izlet.

PRAZNIČNA SPOVED - v nedeljo, 16. dec., bo ob 15.30h v Starem trgu možnost za spoved. Na voljo bo več dekanijskih duhovnikov. Otroci bodo opravili spoved v času verouka.

KONCERT božičnih pesmi skupine KRESNICE ter novega župnijskega mladinskega ansambla bo v nedeljo, 23.12. ob 18.00 v župnijski cerkvi v Starem trgu.

Exodus TV

Obveščamo vas, da je televizijski kanal Exodus TV, tudi na naši kabelski televiziji. Za vse ki imajo digitalne televizije je že viden na digitalnem kanalu. Za tiste, ki imajo še stare televizorje bo viden preko analogne programske sheme do konca tega meseca na kanalu ch 39. Hvala vsem, ki so podpisali peticijo lansko leto in hvala tudi vsem, ki ste pomagali pri zbiranju podpisov. Hvala tudi občini, katera je uspešno sodelovala pri pogajanjih z Inatelom. Hvala troedinemu Bogu za božji blagoslov in božjo pomoč.

Krščevanje v Starem trgu

Krščevanje v Starem trgu je vsako tretjo nedeljo v mesecu. Z župnikom ali s kaplanom se osebno ali telefonično dogovorite za pripravo na krst, ki je običajno v ponedeljek ali torek zvečer po večerni sv. maši. Na pripravi naj bosta samo starša, da se lažje pogovorimo (otroka zaupajte ta čas v varstvo). Otrokovi botri potrebujejo tudi potrdilo o sposobnosti za botra, če so iz druge župnije, domači pa naj se ogasijo pri župniku (da se malo spoznamo). Krst je lahko med ali pa največkrat po nedeljski sv. maši ob 10h.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

 

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik