Aktualna obvestila

21. JUNIJ 2020

CELODNEVNO ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA V BABEM POLJU: v nedeljo, 28.6. bomo ob 13.00 izpostavili Najsvetejše. Sklep bo z mašo ob 17.00. Vabljeni, da si popoldan vzamete kakšno uro za molitev pred Jezusom.

BLAGOSLOV OBNOVLJENIH ZVONOV V NADLESKU:
V četrtek, 25. junija ob 15.00 bo v Nadlesku zaobljubljena sveta maša proti koleri, po njej pa blagoslov obnovljenih zvonov. Mašo bo daroval rojak, g. Pavel Okoliš. Pri obeh zvonovih sta bila zamenjana dotrajana kemblja ter lesena jarma. Hvala vsem vaščanom in ostalim, ki ste darovali za nujno potrebno obnovo.

NEDELJSKE MAŠE: z nedeljo, 5. julija se bomo vrnili na običajen urnik svetih maš. V Starem trgu bosta maši ob 7.30h in ob 10.00, v Babnem Polju pa ob 8.30h. Z julijem bodo ob sobotah žegnanja na podružnicah. Žegnanjska maša ima že nedeljski obrazec in velja kot nedeljska maša, tako da lahko izkoristite tudi to možnost.

MAŠE NA PODRUŽNICAH: Z mesecem julijem bomo začeli z mašami na podružnicah. Ponedeljki in četrtki so sicer rezervirani za podružnice, vendar bo v juliju nekaj maš ta dneva v Starem trgu, saj zaradi negotovosti glede epidemije niste naročili maš na podružnicah.

OBISK BOLNIKOV: bolne in ostarele bom obiskal v petek, 10. julija.

ŽEGNANJE na VRHU: po godu svojega zavetnika sv. Tomaža, bo soseska na Vrhu, v soboto, 4.7. ob 17.30 obhajala žegnanjsko sveto mašo. Vabljeni!

ŽEGANJE v KOZARIŠČAH: na godovni dan svojega zavetnika, sv. Benedikta, bo soseska Kozarišče, v soboto, 11.7. ob 17.30 obhajala žegnanjsko sveto mašo. Vabljeni!

ŽEGNANJE v ŠMARATI: pred godom svoje zavetnice, sv. Marjete, bo soseska v Šmarati v soboto, 18.7. ob 17.30 obhajal žegnanjsko sveto mašo. Med mašo bomo blagoslovili nov kovan kembelj. Nov kembelj bo nadomestil litoželezni pregibni kembelj. Udarci v zvon bodo mehkejši, kar je bolje za trajnost zvona, predvsem pa bo bodo melodije zvona (njegov zven) lepše in manj udarne. Menjavo je predlagal vzdrževalec zvonov, nabirka pri maši pa bo namenjena pokritju stroškov.

PUDOB: na podružnični cerkvi sv. Jakoba starejšega se bodo v prihodnjih mesecih opravljala dela na fasadi zvonika. Gre za skupno podružnico vasi Pudob in Iga vas, zato se vaščani obeh vasi preko VO dogovorite za potrebno sodelovanje pri obnovi ter zbiranju sredstev. Znatno bo pomagala tudi občina Loška dolina. Obnova bo predvidoma potekala v dveh delih: letos zvonik, naslednje leto še cerkvena ladja. Kdor od faranov želi podpreti ta projekt, lahko daruje osebno v župnišču ali nakaže znesek na župnijski TRR, SKLIC: SI99 DAR ZA PUDOB.


JUNIJ 2020

 

MAŠE NA PODRUŽNICAH: Za javno obhajanje svete maše, še vedno veljajo posebna navodila škofovske konference. Na voljo mora biti razkužilo, sedeti je potrebo 1,5 m narazen, nositi moramo maske. Vse te pogoje je bistveno težje zagotoviti na podružnicah, zato bomo tudi v prihodnje vse maše obhajali v Starem trgu.

ŽEGNANJA do nadaljnjega odpade-jo.

ROMARSKI SHOD na KRIŽNI GORI: Zadnjo nedeljo v maju obhajamo letos slovesni praznik prihoda Svetega Duha - binkošti. Na Križni Gori je ta dan glavni romarski shod. Ob 10.00 bo sveto mašo na Križni Gori daroval prošt ljubljanske-ga stolnega kapitlja, g. Jožef Lap. Sveta maša bo v primeru lepega vremena zu-naj pred cerkvijo, zato si prinesite kako blazinico ali prenosni stol. V primeru slabega vremena bo maša v cer-kvi, v vsakem primeru pa morate za prejem svetega obhajila seboj imeti masko. Zaradi tre-nutnih razmer ne bo organizirane skupne mo-litve ob kapelicah. Ob 10.00 ne bo svete maše v Starem trgu!

ZBIRANJE PAPIRJA: od ponedeljka 25. maja do 7. junija, bodo Skavti organizirali akcijo zbira-nja starega papirja. Ob sobotah med 9.00 in 12.00 vam bodo poma-gali pri razlaganju. Kon-tejner bo na spodnjem parkirišču pri skednju.

VRTNICE: junij je mesec Jezusovega srca. Pri tedenskih svetih mašah bomo prisluhnili vrtnicam z naslovom: Evharistija v šoli svetnikov.

POLETNI ORATORIJ z naslovom: ZAUPAM, ZATO SI UPAM (na temo svetopisemske kraljice Estere): bo potekal v skrajšani obliki od srede, 1.7. do petka, 3.7. v Starem trgu. Prijavnice bodo na voljo od 31.5. v cerkvi in na župnijski spletni strani. Prijave spre-jemamo do 10.6. v župnijskem uradu. Kot animatorji lahko sodelujejo tudi leto-šnji devetarji. Če želijo sodelovati se mo-rajo čimprej javiti voditeljici oratorija Emi Avsec (068-678-806).

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

URADNE URE SO PO VSAKI SVETI MAŠI.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik