Splošna obvestila december 2019

ZDELOVANJE ADVENTNIH VENČKOV: za otroke bo v sodelovanju s Skavti v soboto, 30. novembra ob 9.15h v prostorih kaplanije. S seboj naj otroci prinesejo okraske, škarje za veje ter svečke. Pri svetih mašah na 1. adventno nedeljo jih bomo blagoslovili.

 

ŽEGNANJE GORENJE POLJANE: na god svojega zavetnika bo soseska sv. Andreja na Gor. Poljanah v soboto, 30. nov., ob 15h obhaja žegnanjsko sv. mašo. Vabljeni!

 

MINISTRANTSKE VAJE: bodo v soboto, 7. in 21. decembra ob 9.00 v Starem trgu.

 

TEDEN KARITAS pod geslom »Dobro iz vsakega srca«, bo od ponedeljka, 25. 11., do prve adventne nedelje. Dobrodelni koncert KLIC DOBROTE bo v sredo, 27. nov. ob 20.00h z neposrednim prenosom na 1. programu RTV SLO in Radia Ognjišče. V času koncerta in tudi še ves december se zbirajo sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski.

 

ŽEGNANJE V BABNEM POLJU: pred godom svojega zavetnika sv. Nikolaja, bo župnija Babno Polje v nedeljo, 1. decembra, ob 8.30h obhajala farno žegnanje.

 

ČEBELARSKA maša, pri kateri se bodo naši čebelarji priporočili svojemu zavetniku sv. Ambrožu in se spomnili vseh pokojnih čebelarjev, bo v nedeljo, 1. decembra, ob 10.00h v farni cerkvi sv. Jurija v Starem trgu.

 

OBISK SV. MIKLAVŽA: sv. Miklavž nas bo s svojim spremstvom obiskal v četrtek, 5. decembra. Ob 17.00h v župnijski cerkvi v Starem trgu in ob 18.30h v župnijski cerkvi v Babnem Polju. Prijave zbiramo v župnišču v času uradnih ur. Starši prijavite svoje otroke najkasneje do ponedeljka, 2. decembra. Prispevek je 5 EUR na otroka, hvala tudi občini Loška dolina ter Skavtom za pomoč pri izvedbi miklavževanja.

 

PRVI PETEK: na prvi petek, 6.12. v mesecu decembru bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom. Kjer želite obiska duhovnika na domu pred prazniki, predhodno sporočite v župnišče.

 

ŽEGNANJE V VRHNIKI: Po godu svojega zavetnika, v soboto, 7. decembra, ob 16.00h soseska sv. F ran čiška Ksaverja v Vrhniki obhaja žegnanjsko mašo. Vabljeni!

 

PRAZNIK BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE obhajamo na nedeljo, 8. dec. Skupaj z Marijo se pripravljamo na prihod Odrešenika, Božjega in Njenega Sina. Med deseto sveto mašo bodo v Starem trgu sprejeti novi ministranti. Po maši se min istranti dobimo v župnišču na krajšem praznovanju.

 

ZALOŽBA EMANUEL: bo v nedeljo, 15. 12. po 10. maši pred cerkvijo prodajala knjige in zgoščenke. Vabljeni, da med prazniki prek branja obogatite svojo vero.

 

DEVETDNEVNICA PRED BOŽIČEM: od ponedeljka, 16. dec., se bomo z devetdnevnico pripravljali na praznik Jezusovega rojstva. Vsak večer, razen v nedeljo, bomo devetdnevnico ob 18.00h začeli s pobožnostjo MARIJO NOSIJO. Otroci se zberete pred cerkvijo in ob vhodu v cerkev prejmete svečko, s katero boste v procesiji spremljali Marijo. Po sveti maši boste otroci prejeli listke. Kdor bo zbral vse, bo šel januarja na nagradni izlet.

 

PRAZNIČNA SPOVED - v nedeljo, 22. dec., bo ob 15.30h možnost za spoved, na voljo bo več dekanijskih duhovnikov. Otroci bodo spovedani v času verouka v tednu pred devetdnevnico, med 9. in 12. dec.

 

KONCERT skupine KRSNICE bo v nedeljo, 22. 12. ob 18.00 h v župnijski cerkvi v Starem trgu.

 

LUČ MIRU: bodo Skavti raznašali po vaseh v soboto, 21. dec. Lahko jo boste dobili tudi na sejmu ter pri vseh nedeljskih mašah, 22. decembra.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih med 10.00h in 12.00h

ter vsak dan po sveti maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

V času solskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik