Splošna obvestila oktober 2019

MOLITEV ROŽNEGA VENCA v oktobru: V oktobru zavzeto molimo rožni venec. Če doma ne morete zmoliti celega, zmolite vsaj kakšno desetko, ali pa skupaj z otroki pridite v cerkev, vsak dan namreč skupaj kot župnijska družina molimo v farni cerkvi pol ure pred večerno sveto mašo ob 17.30, razen ob torkih, ko se molitev začne ob 7.30h. Na Babnem Polju bo skupna molitev rožnega venca v cerkvi vsak dan ob 18.00h.
Za vsak dan pripravlja in vodi molitev rožnega venca ena skupina:
v ponedeljek: otroci od 1. do 4. razreda
v torek: starejši
v sredo: otroci od 5. do 7. razreda
v četrtek: birmanci
v petek: birmanci
v soboto: cerkveni pevci

PRVI PETEK
: na prvi petek, 4. oktobra bom obiskal bolne in ostarele iz župnije in jim prinesel Najsvetejše na dom.

MINISTRANTSKI KVIZ IN NOGOMETNI TURNIR: v soboto, 12. oktobra, bo sreča-nje ministrantov iz dekanije Cerknica, ki ga gosti naša župnija. Program se bo začel ob 9.00 v župnijski cerkvi v Starem trgu in se nadaljeval v kaplaniji, oziroma na igrišču pri osnovni šoli.

SKAVTI: Skavti začenjajo z novim skavtskim letom v soboto, 12. oktobra ob 15.30h. Srečanje bo v Starem trgu, zaključilo pa se bo z večerno sveto mašo ob 18.00 h.

V soboto, 19. oktobra ste možje in fantje vabljeni na delovno akcijo čiščenja notranjosti zvonika v Starem trgu. Dobimo se ob 8.00 h zjutraj pod turnom.

ZAHVALNO ROMANJE NA BREZJE: V nedeljo, 20. oktobra 2019, bo molitveni dan za duhovne poklice in dekanijsko romanje na Brezje. Iz župnije Stari trg bomo organizirali svoj avtobus, na katerega ste posebno vabljene vse gospe, ki čistite in krasite župnijsko cerkev ter vsi ključarji in mež-narji podružnic! Za vse naštete je roma-nje brezplačno. Po molitvi in bogoslužju na Brezjah bomo imeli še skupno večer-jo. Avtobus izpred župnišča v Starem trgu odpelje ob 13.30 h, vračamo se v večernih urah. Prosimo, da se prijavite v župnišču, najkasneje do ponedelj-ka, 14. oktobra!

MISIJONSKA NEDELJA: v nedeljo, 20. oktobra, obhajamo misijonsko ne-deljo. Z molitvijo in darom skupaj pod-primo naše požrtvovalne misijonarje.

SREČANJE ZAKONSKIH JUBILAN-TOV: vsi zakonski pari, ki letos praznujete okroglo obletnico poroke (5, 10,15,20,25,...) ste lepo vabljeni na skupno SLAVJE ZAKONSKIH JUBILAN-TOV, ki bo v nedeljo, 27. oktobra ob 10.00 h v župnijski cerkvi v Starem trgu. Po maši bo sledilo še kratko srečanje v kaplaniji. Prosimo, da imena parov sporočite v župnišče, najkasneje do nedelje, 20. oktobra!

SPOVED PRED VSEMI SVETIMI: v nede-ljo, 27. oktobra, bo ob 15.30h v farni cerkvi v Starem trgu priložnost za sv. spoved pred praznikom Vseh svetih, spovedovalo bo več dekanijski duhovnikov.

MANJŠA SVEČA, ZA SOČLOVEKA SREČA: Slovenska Karitas organizira dobrodelno akci-jo, ki je namenjena ljudem v stiski. Sveče bo ob priporočenem daru 1,5 EUR, možno dobiti v nedeljo, 20. in 27. oktobra po svetih mašah pred cerkvijo v Starem trgu.

POROKI: v soboto, 5. 10. se bosta v Sta-rem trgu poročila Rok Krivec (LJ-Sv.Križ) in Teja Janeš. V soboto, 26. 10. pa Rok Sterle in Polona Rot (Bloke). Novi družini priporočamo v molitev.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih med 10.00h in 12.00h

ter vsak dan po sveti maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

V času solskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik