Štiri sveče

Štiri sveče so počasi izgorevale. Prva je rekla: »Jaz sem mir, ampak ljudje me ne znajo obdržati. Zdi se mi, da mi ne preostane drugega, kot da ugasnem.« In je ugasnila. Druga pravi: »Jaz sem vera. Žal ne služim ničemur. Ljudje nočejo vedeti zame in zato nima smisla, da ostanem prižgana.« Komaj je nehala govoriti, je ugasnila. Zelo žalostno pravi tretja sveča: »Jaz sem ljubezen. Nimam moči, da bi še naprej gorela. Ljudje me vse manj cenijo. Svoje drage bolj sovražijo kot ljubijo.« Počasi je tudi tretja ugasnila.

 

Nepričakovano... stopi v sobo otrok. Ko vidi ugasle sveče, se prestraši teme in reče: »Kaj vendar delate! Morale bi goreti, saj veste, da se bojim teme.« In ko to izreče, pade v jok. Tedaj spregovori četrta sveča:»Ne obupuj, otrok moj, ne joči. Dokler bom gorela, lahko z mojim plamenom ponovno prižgeš druge sveče. Jaz sem upanje.« S solznimi očmi prižge otrok nazaj - s svečo upanja - ugasle tri.


Naj upanje v naših srcih nikoli ne ugasne. Vsakdo od nas lahko - kot ta otrok – z zaupanjem ponovno prižge vero, mir, ljubezen v svojem in srcih ljudi...

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Markelj

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

041 613 378 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik