Potrkaj tudi na moja vrata

Še vedno romaš od hiše do hiše in iščeš prenočišče, prihajajoči Otrok življenja?e vedno nisi našel kotička, kjer bi se lahko rodil? Potrkaj tudi na moja vrata!

 

Nisem kralj, ki ima zlato, kadilo in miro, ampak le ubog pastir, ki pase ovce svojih dni na kamnitih pašnikih življenja. Moj dom je razmajan hlev, ki so ga nažrla leta skrbi, prepletle pajčevine sebičnosti, preluknjali črvi napuha, zaprašili oblaki mlačne duhovnosti. Spim na slami človeških slabosti in edina luč je sveča Božjega usmiljenja. Pa vendar si upam prositi: »Potrkaj tudi na moja vrata!«
 
Zavil Te bom v odejo iskrenega kesanja in položil v jasli svojega srca. Odprl bom okna svoje hiše, da bo žar Tvoje ljubezni prodrl v svet oddaljenih in jih privabil k sebi. Z zvonom Božje slave bom preglasil Herode današnjega časa, ki z medijskega prostora pokopavajo Boga v valove orkanov, v ruševine potresov in bombnih napadov, pod mrtvaški prt ptičje gripe.

 
Potrkaj tudi na moja vrata, prihajajoči Otrok življenja, da bom zaživel v kruhu Tvoje ljubezni, s Teboj vdano pil kelih trpljenja ter prinašal vero, upanje in ljubezen vsem, ki Te potrebujejo na tem lepem, a tolikokrat krutem svetu.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Markelj

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

041 613 378 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik