Splošna obvestila marec 2018

POVABILO K POSTNEMU DARU: Letošnji postni dar (v nabiralnik v cerkvi pod korom) bo namenjen za skupnost AMBATOABO na Madagaskarju; za hrano, osebno higieno in zdravila za bolne in ozdravljene gobavce.

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA: v postnem času molimo križev pot v farni cerkvi v Starem trgu vsak petek ob 18h. Ob nedeljah pa ob 15h.
Na 4. postno nedeljo jo pripravijo letošnji BIRMANCI.

ŽEGNANJE NADLESK: na god svoje zavetnice soseska sv. Jedrt v Nadlesku v soboto, 17. marca, ob 16.30h obhajajo žegnanjsko sv. mašo. Vabljeni!

POSTNI SHOD na Križni gori:
na 5. postno - tiho nedeljo, 18. marca, vabljeni k molitvi križevega pota pri kapelicah od Sv. Ane do cerkve Sv. križa. Molitev pričnemo ob 14h in jo vodite bralci božje besede. Ob 15h bo v cerkvi sv. Križa na Križni gori sv. maša s postnim nagovorom.
V farni cerkvi boste tudi molili križev pot ob 15h, molitev oblikujete sami.

TEDEN DRUŽINE: od 19. marca, god sv. Jožefa, Jezusovega rednika in varuha sv. Družine, do 25. marca, praznik Gospodovega oznanjenja.
V središču tedna družine so letos zakonci. Namen je, da zakonca bolje spoznata, kaj pravi Sveto pismo o zakonskem življenju, da povabita Boga v svoj odnos, da zaživita iz milosti zakramenta zakona.

Zaradi Cvetne nedelje bomo letos liturgično obhajali slovesni praznik Gospodovega oznanjenja že v soboto, 24. marca. Na ta dan se bomo v molitvi spomnili tudi naših mamic, saj ta dan obhajamo tudi kot materinski dan. Vabljeni k večerni sv. maši ob 18h v Starem trgu in ob 16.30h v Babnem Polju.

MISIJON NA RADIU OGNJIŠČE: V cvetnem tednu, od 18. do 24. marca, bo tudi letos misijon na Radiu Ognjišče. Poslužite se te lepe priložnosti za duhovno obnovo pred veliko nočjo. Na cvetni petek, 23. marca, pa bo ves dan v raznih cerkvah in dekanijskih središčih (Cerknica) priložnost za spoved.

CVETNA NEDELJA: s cvetno nedeljo, 25. marca, že vstopamo v Veliki Teden, praznovanje Velike noči. S seboj prinesemo oljčne vejice in butarice (na voljo bodo že nedeljo prej. Po ustaljeni navadi nam bodo priskrbeli oljčne vejice iz župnij po Slovenski Istri, ki se že v naprej zahvaljujejo za vsak prispevek in dar, ki gre za obnovo istrskih cerkva).

SPOVED pred Veliko nočjo: na cvetno nedeljo ob 15.30h bo v farni cerkvi v Starem trgu spovedovalo več dekanijskih duhovnikov in domača duhovnika. Vabljeni!
Osnovnošolski otroci bomo opravili spoved v velikem tednu, v ponedeljek in torek, v času veroučnih ur.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik