Splošna obvestila november 2018

ODPUSTKI: tu ne gre za izbris greha, ampak njegovih posledic, ki kljub odvezi lahko ostanejo. Za prejem odpustka je potrebno v prvih dneh novembra opraviti sv. spoved, prejeti sv. obhajilo, moliti po namenu svetega očeta ter na pokopališču moliti za rajne.

JESENSKE POČITNICE: v tem tednu ni verouka. Starši in otroci se udeležite zapovedanega praznika Vseh svetih ter obiščite rajne sorodnike na pokopališčih.

NA VERNIH DUŠ DAN, v petek, 2. novembra, bomo ob 18h v farni cerkvi molili 3 rožne vence za rajne - po namenu "OČENAŠEV". Imena vaših rajnih, zapišite na listek in ga v dneh pred praznikom Vseh svetih oddajte v pehar pred oltarjem. Listek si lahko vzamete pod korom.

PRVI PETEK: na prvi petek v mesecu, 2. novembra bo župnik obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše.

MAŠA ZA ŽRTVE VOJNEGA IN POVOJNEGA NASILJA: bo v Viševku v nedeljo, 4. novembra, ob 15.00h.

ZAHVALNA NEDELJA: v nedeljo, 4. novembra, bomo obhajali zahvalno nedeljo. Bogu hvala za mnoge dobre ljudi, ki v naših skupnostih in družinah storite veliko dobrega. Posebna hvala Vsem, ki kaj dobrega storite za naši župniji.

ZAKONSKI JUBILANTI:
vsi zakonski pari, ki letos praznujete okroglo obletnico poroke (5,10,15,20,25,...) ste lepo vabljeni na skupno SLAVJE ZAKONSKIH JUBILANTOV, ki bo v nedeljo, 11. novembra ob 10.00h v cerkvi sv. Jurija. Po maši ste vabljeni na kratko druženje v kaplaniji. Prosim, da imena parov do ponedeljka, 5. novembra sporočite v župnišče.

ŽEGNANJE v PODCERKVI: soseska sv. Martina v Podcerkvi obhaja žegnanje, v soboto, 10. novembra ob 16.30h. Vabljeni.

ŽEGNANJE na LAZAH: soseska sv. Brikcija na Lazah obhaja žegnanje v soboto, 17. novembra. Sv. maša bo ob 16.00h.

24. GALA KONCERT RADIA OGNJIŠČE: Odhod avtobusa bo v nedeljo, 18. novembra, ob 12.30h. Smer vožnje: Podgora, Stari trg, Gorenje Jezero.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik