Splošna obvestila junij 2014

DELAVNIŠKE MAŠE: odslej bodo večerne sv. maše v Starem trgu ob 19h, na podružnicah in v Babnem polju ob 20h.

Na BINKOŠTNI PONEDELJEK, 9. junija, obhajamo praznik Marija, Mati Cerkve. Vabljeni k večerni sv. maši!

ŽEGNANJE na KNEŽJI NJIVI, v soboto, 14. junija, pred nedeljo Sv. Trojice, soseska na Knežji njivi obhaja žegnanje. Sv. maša bo zvečer ob 19h. Ta dan v Starem trgu ne bo sv. maše, ker imamo župnijsko romanje v Schio.

Župnija Sveti Vid ob 150 - letnici prisrčno vabi v nedeljo 15. junija, na slovesnost ob 16h. Sv. mašo bo vodil pomožni škof dr. Anton Jamnik. Po sv. maši vabljeni na pogostitev pri zadružnem domu (župnik Ciril Berglez).

V četrtek, 19. junija, obhajamo slovesni in zapovedani praznik SVETEGA REŠNJEGA TELESA in KRVI. Sv. maša bo zvečer ob 19h v Starem trgu in ob 20h v Babnem Polju. Po maši bo PROCESIJA z Najsvetejšim, (če bo lepo vreme) in blagoslov pri vseh štirih oltarjih. Ključarje naprošam, da za procesijo iz podružnic prinesete tudi bandera. Namen slovesnega praznovanja je namreč poglobitev in izpoved vere v Jezusovo trajno navzočnost v Najsvetejšem zakramentu. Vse letošnje prvoobhajance vabim, da naberete v svoje košarice cvetja, da boste lahko za procesijo potresali za Najsvetejše pri vseh štirih oltarjih, ki jih bomo postavili za telovsko procesijo. Pred mašo pridite v kaplanijo, kjer se boste napravili v bele oblekice.

ŽEGNANJE na GOR. POLJANAH - soseska sv. Andreja na Gorenjih Poljanah v soboto, 21. junija, ob 20h obhaja žegnanjsko sv. mašo. Vabljeni!

Narodno romanje bolnikov, invalidov in ostarelih na BREZJE bo v soboto, 21. junija. Mašo ob 10h bo vodil koprski škof Jurij Bizjak. Ob 9h se na trgu pred baziliko začne petje in molitev rožnega venca. Priložnost za bolniško maziljenje in sv. spoved. Vabljeni k Mariji Pomagaj na Brezje, omogočite obisk tudi vašim domačim, ki si to želijo.

ŽEGNANJE pri sv. Petru v Ložu - pred praznikom apostolov Petra in Pavla, 29. junija, ki letos soupada z nedeljo, v soboto, 28. junija, zvečer ob 20h pri sv. Petru v Ložu obhajamo žegnanjsko sv. mašo za sosesko. Vabljeni!

POČITNICE NA MORJU - RISIKA - otok Krk: Tudi letos ministrantje, pevci, mladina in družine z več otroki gremo takoj po šoli na letovanje v Risiko na otoku Krk:
- 1. teden: od ned. 22.6. do pet. 27.6.
- 2. teden: od ned. 29.6. do pet. 4.6.
Sestanek za vse, ki bi šli radi zraven, bo v sredo, 11. jun, ob 17h v kaplaniji.
Možnost počitnikovanja na morju v Risiki je v okviru župnije organizirano predvsem kot nagrada za pridnost in sodelovanje v župniji. Ker bomo odšli še pred uradnim koncem šole, se starši in otroci že prej dogovorite s šolo za dovoljenje.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Markelj

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

041 613 378 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik