Splošna obvestila julij 2014

PRENOVA V DUHU:v sredo, 2. julija, vas molitveno občestvo Prenova po sv. maši vabi v kaplanijo na srečanje z duhovnikom Petrom Nastranom.

 

KREDARICA in VRATA: kakor v preteklih letih, tudi letos vabljeni prijatelji pokojnega župnika Janeza Voljča, Franceta in Staneta, k sv. maši, ki jo daroval g. Simon Onušič, in sicer:
v soboto 19. julija, ob 18h na Kredarici
v nedeljo 20. julija ob 16h v Vratih.

 

MORJE - RISIKA na KRKU: tudi v tem tednu od 30. junija do 4. julija bomo počitnikovali v Risiki na Krku še z drugo skupino. V župniji me bo nadomeščal g. Simon Onušič. V nujnih primerih se obrnite nanj, uradoval bo v prostorih kaplanije, 1 uro pred mašo v Starem trgu.

 

PRVI PETEK: ker sem prvi petek v mesecu juliju še na morju, bom bolne in ostarele iz naše župnije obiskal in jim prinesel Najsvetejše na dom šele naslednji petek, 11. julija.

 

ŠKRILE - sv. Urban: v soboto, 5. julija, bomo na Škrilah pri sv. Urbanu obhajali žegnanje. Sv. maša bo zvečer ob 20h. Vabljeni!

 

OTOK - sv. Primož in Felicijan: žegnanje na Otoku bo v soboto, 12. julija, s sv. mašo ob 15h. Vabljeni!

 

ZAOBLJUBLJENA sv. maša na Križni Gori za Vrh in Podgoro: bo v soboto, 19. julija, ob 8h.

 

GORENJE JEZERO - sv. Kancijan: žegnanjska sv. maša bo v soboto, 19. julija, ob 20h na Gor. Jezeru.

 

ORATORIJ 2014 - NA TVOJO BESEDO Tudi letos bo v naši Loški dolini potekal težko pričakovani oratorij, počitniški teden za otroke in mlade animatorje, in sicer v prvem tednu avgusta, od ponedeljka, 4. avgusta do petka, 8. avgusta. Glavni namen oratorija je kvalitetno in zabavno preživljanje počitnic, skupaj pa se bomo tudi kaj novega naučili za življenje. V letošnjem oratoriju NA TVOJO BESEDO bomo v zgodbi spoznavali življenjsko zgodbo apostola PETRA od njegovega poklica do njegove smrti. Najprej bomo srečali preprostega ribiča, ki na Jezusovo povabilo zapusti mreže in vstopi v novo »službo«. Ob Jezusu apostol Peter spoznava Božjo moč (čudeži), človeško slabost (zatajitev Jezusa), človekovo vero (Petrova veroizpoved), Božje usmiljenje (Jezusovo odpuščanje), itd.

 

STARŠI lahko na oratorij prijavite otroke stare od 5 do 13 let. Izpolnjene prijavnice, ki jih dobite pod korom v farni cerkvi v Starem trgu, oddajte v farovžu. Prispevek za udeležbo na oratoriju je 20 eur na otroka. Za vsakega naslednjega družinskega člana samo 5 eur dodatno. V ceno so vključeni pripomočki, majica, dnevni obrok, material, ki ga bomo uporabljali v raznih delavnicah in drugi stroški, ki gredo zraven v organizacijo tega velikega župnijskega dogajanja.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Markelj

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

041 613 378 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik