Splošna obvestila nov./dec. 2014

TEDEN KARITAS od 24. do 30. nov. - geslo "V DRUŽINI SEM DOMA" nas vabi, da bi se v tem tednu Karitas v družini župnijskega občestva počutili doma. Ozrimo se na številne stiske družin, ki se srečujejo z materialnimi in drugimi stiskami, povezani z duševnim in telesnim zdravjem, poklicno preobremenjenostjo staršev, osamljenostjo otrok in starejših, zasvojenostjo in nasiljem. Molimo zanje in kaj dobrega storimo zanje.

ROMANJE prostovoljcev Karitas na Slomškovo Ponikvo: v sredo, 26. nov. 2014, bo ob 11h molitev in ob 12h maša, ki jo bo vodil predsednik Slovenske Karitas, upokojeni škof Metod Pirih.

KLIC DOBROTE - dobrodelni koncert: v sredo, 26. nov. 2014 ob 20h v dvorani Golovec v Celju, z neposrednim prenosom na TV SLO 1, Radia Slovenija in Radia Ognjišče. V času koncerta in tudi še cel december bomo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski.

ADVENTNA AKCIJA "OTROCI ZA OTROKE" Blaženi A. M. Slomšek je zapisal: "Družina, ki skupaj moli, ostane skupaj." Vsi se zavedamo, da je danes v krizi družina, pa tudi molitev. V preteklosti so dedki in babice, tete in strici v družini skrbeli za pripravo in doživljanje praznikov. Danes v hitrem tempu in prezaposlenosti staršem mnogokrat 'zmanjkuje' časa, da bi se skupaj z otroki povezali v molitvi in prebiranju Svetega pisma. ADVENTNI ČAS je gotovo priložnost, da uresničimo Slomškovo spodbudo. Otroci boste v začetku adventnega časa dobili ADVENTNI KOLEDAR, ki ni namenjen samo zbiranju darov za lačne otroke po svetu, ampak "skupaj z otroki vsega sveta pripravljamo pot za Jezusa" - da se v družini vsak večer zberete ob prižgani svečki in ob prebiranju adventnega koledarja. Tako boste v sebi in v družini "gradili jaslice".

ADVENTNI VENČKI - pred prvo adventno nedeljo si v cerkvi in doma spletimo adventni venec, ki nas bo ves adventni čas pred božičem spominjal na našo duhovno pripravo na praznik Jezusove rojstva - na božič. Pri vseh mašah bomo blagoslovili vaše adventne venčke. Skavti bodo tudi letos ponudili njihove adventne venčke in si jih boste lahko vzeli domov, darovi za venčke bodo namenjeni za njihovo delovanje. V adventnem času ob nedeljah postavili bodo postavili tudi stojnico pred cerkvijo z različnimi svojimi izdelki.

PRVI PETEK: v petek, 5. dec, bomo obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

SV. MIKLAVŽ - veliki prijatelj otrok, tudi letos bo prišel med nas! Me je že spraševal, če je kaj pridnih otrok v dolini. Vabim starše, če imate doma kakšnega pridnega otroka in bi radi, da bi se rad osebno srečal s sv. Miklavžem v župnijski cerkvi, da to sporočite v farovž. Sv. Miklavž bo prišel med nas:
- petek, 5. dec., ob 18h v župnijsko cerkev sv. Nikolaja v Babnem Polju,
- v soboto, 6. dec., ob 16.30h v župnijsko cerkev sv. Jurija v Starem trgu.

Ob tej priložnosti se zahvaljujem občini Loška dolina tudi letos za pomoč pri pripravi srečanja z Miklavžem.

Župnijsko ŽEGNANJE v Babnem Polju: po godu svojega zavetnika župnija sv. Nikolaja v Babnem polju (na 2. adventno nedeljo), 7. dec., obhaja ŽEGNANJE. Ob 8.30h bomo s slovesno sv. mašo počastili zavetnika sv. Nikolaja - Miklavža.

SV. AMBROŽ - ZAVETNIK ČEBELARJEV: v nedeljo, 7. dec., na god svojega zavetnika sv. Ambroža, se bodo v farni cerkvi sv. Jurija pri nedeljski sv. maši ob 10h zbrali tudi naši čebelarji. Imeli bodo kratko predstavitev in pred cerkvijo postavili stojnice s čebeljimi izdelki.

Pon., 8. dec. - BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE, Skupaj z Marijo se pripravljamo na prihod Odrešenika, Božjega in Njenega Sina. Prosimo jo, da bi - tako kot ona - tudi mi pripravili svoja srca za Kristusov prihod. Vabljeni na Marijin praznik k sv. mašam, ki bodo v Viševku ob 8h zjutraj, ob 18h v Starem trgu, in ob 19h v Babnem Polju.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Markelj

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

041 613 378 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik