Splošna obvestila december 2014

VERSKI TISK
Vstopili smo že v zadnji mesec december, ko bomo ponovno premislili, kaj bomo prihodnje leto gledali, poslušali in brali. Vabim vas, da ponovno preračunate in mogoče boste le našli kakšen euro za redno naročilo na versko tiskano besedo. Ni namreč nepomembno, s čim si človek polni misli in srce - kaj gleda, kaj posluša in kaj bere.

LETNE NAROČNINE
verskega tiska za leto 2015:

 • Družina – 96,20€ (če pa plačamo do konca januarja 2015 le 93,60 €)
 • Ognjišče – 28,50€ (naročniki po pošti pa 29,30)
 • Prijatelj – 11,70€
 • Misijonska obzorja - 9 €
 • Mohorjeva družba (6 trdo vezanih knjig) – 45 €
 • Vzgoja – 18,80 €
 • Božje okolje - 26,40
 • Beseda med nami – 20,40 €
 • Cerkev danes - 35,40 €
 • Communio (Kristjanova obzorja) – 34 €
 • Cerkveni glasbenik - 35,40 €
 • Magnificat - 55,80 €
 • Naša luč - 26,95 €
 • Mavrica – 37 €


BOŽIČNA DEVETDNEVNICA
Od torka, 16. dec., se bomo v Cerkvi z molitveno devetdnevnico pripravljali na praznik Jezusovega rojstva - Božič. Vsak večer po sv. maši ob 18h bo v farni cerkvi sv. Jurija tudi pobožnost MARIJO NOSIJO. Vabljeni k sv. mašam tudi otroci, ki boste ponesli Marijo po cerkvi s svečkami v rokah (vsak večer boste dobili tudi ovčke).

LUČ MIRU iz BETLEHEMA
Tudi letos nam bodo skavti prinesli Luč miru iz Betlehema. V farno cerkev v Starem Trgu in v Babnem Polju jo bodo prinesli v nedeljo, 21. decembra, in nam ob tem prebrali poslanico Luči miru. Plamen in sveče bodo na voljo v cerkvi pred oltarjem in si boste lahko Luč miru sami ponesli domov. Poleg tega pa bodo naši skavti še na več mestih po naši Loški dolini postavili stojnico z Lučjo miru, da bi dosegla čim več ljudi dobre volje, tudi neverujoče. Luč miru je za vse. Sprejmite dobrohotno njihovo sporočilo.

PRAZNIČNA SPOVED
V nedeljo, 21. dec., bo ob 15.30h možnost za spoved, na voljo bo več dekanijskih duhovnikov. Otroci bomo opravili spoved v času verouka.

OBISK BOLNIKOV
Pred božičem: v dopoldanskem času v poned., 22. dec., in v torek, 23. dec., bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

DELAVNIŠKE MAŠE bodo odslej na podružnicah in v Babnem polju ob 17h, razen v ponedeljek in torek, ko bo ob 19h (zaradi verouka, ki ga imam do 17h).

V sredo, 24. dec., zadnji dan božične devetdnevnice, bo sv. maša samo dopoldne ob 10h.

Na SVETI VEČER vsa zbrana družina pokropite in pokadite domove. Vmes se moli rožni venec, konča se pri jaslicah. Kadilo, oglje, blagoslovljeno vodo, božične kartice, jaslice, Marijanski koledar in Pratike lahko dobite v farni cerkvi.

ŽIVE JASLICE
Ob 23h bodo v farni cerkvi v Starem trgu uprizorjene žive jaslice. Ob polnoči bomo obhajali slovesno BOŽIČNO POLNOČ-NICO. Na BOŽIČ, 25. decembra, bodo praznične sv. maše bodo še ob 8h in ob 10h v Starem trgu ter ob 8.30h v Babnem Polju. Zvečer na božič bo ob 18h v farni cerkvi v Starem trgu ponovitev živih jaslic.

BLAGOSLOV KONJ
Na sv. Štefana, 26. dec., bodo sv. maše po nedeljskem razporedu. V Šmarati bo ob 14h tradicionalni blagoslov konj.

KOLEDOVANJE
Tudi letos vas bodo obiskali koledniki , da bi zbirali darove za projekte slovenskih misijonarjev. Vsem dobrotnikom Bog povrni. Sestanek za vse kolednike bomo še naknadno sporočili.

V soboto, 27. dec., bo v Podgori pri žegn. sv. maši v kapeli sv. Družine puščica namenjena za elektr. zunanjo in notranjo razsvetljavo in el. zvonjenje.

BLAGOSLOV OTROK
Na nedeljo Sv. Družine, 28. dec., bo pri vseh nedeljskih mašah blagoslov naših otrok. Prinesite tudi vaše malčke, saj bo cerkev lepo ogrevana.

BOŽIČNI KONCERT
Te dan je vsega veselja Mešani pevski zbor Musica viva iz Kranja – Primskovo - v nedeljo, 4. jan. 2015 ob 15h v farni cerkvi sv. Jurija v Starem trgu. Vstop prost. Koncert bosta omogočila Zavod Rihtarjeva domačija in Župnija Stari trg pri Ložu.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Markelj

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

041 613 378 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik