Splošna obvestila marec 2015

POSTNI SHOD na Križni gori:
na današnjo nedeljo, 8. marca, ste popoldne vabljeni ob 14h k molitvi križevega pota pri kapelicah od Sv. Ane do cerkve Sv. križa. Molitev vodijo častilci Marije Romarice. Ob 15h bo v cerkvi sv. Križa na Križni gori sv. maša s postnim nagovorom. V farni cerkvi boste molili križev pot ob 15h, organizirate se sami.

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA:
vsak POSTNI PETEK ob 18h v farni cerkvi v Starem trgu najprej molimo križev pot, potem sledi sv. maša.
na POSTNE NEDELJE
ob 15h v farni cerkvi v Starem trgu:
- na 4. postno nedeljo - vodijo pevci
- na 5. postno nedeljo - bralci bož. besede
ob 15h na Križni gori: oblikujete sami

POSVETITEV pomožnega škofa dr. Franca ŠUŠTARJA:
Na 4. postno nedeljo, 15. marca 2015, bo ob 15h v ljubljanski stolnici posvečen novi ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc ŠUŠTAR. Posvečevalec bo nadškof Stanislav Zore, soposvečevalca bosta apostolski nuncij Juliusz Janusz in novomeški škof Andrej Glavan. Vabljeni na posvečenje v Ljubljansko stolnico. Spomnimo se novega škofa v svojih molitvah. Slovesnost boste lahko spremljali tudi po radiu Ognjišče.

TEDEN DRUŽINE: tudi letos bomo od četrtka, 19. marca (slovesni praznik sv. Jožefa) do srede, 25. marca (slovesni praznik Gospodovega oznanjenja - materinski dan) praznovali teden družine. Ta teden naj bo poživljena naša skupna molitev za starše in naše družine, pa tudi konkretna hvaležnost in zahvala našim materam in očetom za vse, kar od njih prejemamo. Otroci se bomo s skromnim spominom zahvalili našim mamicam na praznik Gospodovega oznanjenja po sv. maši v Starem trgu. Vabljeni k večerni sv. maši ob 18h v Stari trg in ob 16.30h v Babno polje.

ŽEGNANJE NADLESK: po godu svoje zavetnice (17. marec) soseska sv. Jedert v Nadlesku obhaja v soboto, 21. marca, ob 17h žegnanjsko sv. mašo. Vabljeni. Ofer pri maši bo namenjen za ureditev škarpe okrog cerkve sv. Jedert.

DEKANIJSKO ROMANJE na ŠKOFJELOŠKI PASIJON: V nedeljo, 22. marca, na 5. postno tiho nedeljo, bomo v naši dekaniji z avtobusi poromali na OGLED ŠKOFJELOŠKEGA PASIJONA. Predstava bo ob 16h. Cena vstopnice s prevozom je 20 eur. Odhod avtobusa iz Starega trga bo ob 13h. Nekaj mest je še prostih. POHITITE s prijavami.

RADIJSKI MISIJON na radiu OGNJIŠČE: V cvetnem tednu, od 22. do 28. marca 2015, v letu posvečenega življenja in ob 200. letnici rojstva očeta in učitelja mladine, sv. Janeza BOSKA (1815-2015) bo na radiu OGNJIŠČE DESETI RADIJSKI MISIJON pod naslovom: ZA VAS ŽIVIM. Oblikovali ga bodo Don Boskovi salezijanci in sestre Hčera Marije Pomočnice.
Vsak dan bodo misijonski pogovori
ob 10.15h, ob 13h in ob 17h.
Rožni venec ob 20h.
Spovedni dan po večjih cerkvah pa bo
v petek, 27. marca (tudi v naši bližnji župniji Cerknici bo ves dan spovedovanje). V soboto, 28. marca bo za sklep radijskega misijona sv. maša v Ljubljani na Rakovniku, ki jo bo vodil nadškof Stanislav Zore.

OLJČNE VEJICE: v farni cerkvi v Starem trgu in Babnem Polju si boste na 5. postno, tiho nedeljo, 22. marca, vzeli domov oljčne vejice, ki jih bomo potrebovali za praznovanje na cvetno nedeljo. Darovi zanje so namenjeni za primorske župnije, ki nam bodo priskrbele te oljke.

SPOVEDOVANJE pred velikonočnimi prazniki: na cvetno nedeljo, 29. marca, bo ob 15.30h v farni cerkvi sv. Jurija v Starem trgu na voljo več dekanijskih duhovnikov za sv. spoved pred prazniki. Vabljeni, da očiščenih src praznujemo naš največji krščanski praznik.

Humanitarna medicinska odprava v Ugando - Bunyonyi 2015
Po maši na cvetno nedeljo se lahko ustavite na stojnici, kjer bodo študentje medicine zbirali prostovoljne prispevke za 3-mesečno odpravo v Ugando, kjer bodo nudili brezplačno zdravniško pomoč lokalnim prebivalcem.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Markelj

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

041 613 378 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik