Splošna obvestila maj 2015

PROŠNJI DNEVI
pred praznikom Gospodovega vnebohoda obhajamo ti. prošnje dneve, v katerih prosimo Gospoda za blagoslov na polju in za odvrnenje od hude ure. Spodobilo bi se, da bi k tem mašam prišel vsaj eden od vsake hiše. Naravne nesreče nas opominjajo, kako je naše življenje in imetje zelo negotovo. Božja beseda pove: "Nič ni tisti, ki sadi in seje, ampak ta, ki daje rast, Bog." Kuge, lakote in vojske - reši nas, o Gospod! To je vzklik iz prošnjih procesij oz. molitev iz procesije na praznik sv. Rešnjega telesa in Krvi. Danes se seveda nekoliko nasmehnemo. Vse lepo in prav - dokler ne gredo stvari tako široko in globoko narobe, da nam še vedno prav pride starodavna prošnja. In takrat se zavemo, da je vse v božjih rokah.
Sv. maša in molitev v ta namen bo v ponedeljek v Viševku, v torek pri sv. Petru v Ložu, v sredo v Podcerkvi. Vabljeni.

V četrtek, 14. maja, obhajamo slovesni praznik GOSPODOVEGA VNEBOHODA, udeležimo se praznične sv. maše ob 17.30h v Babnem Polju ter ob 19h v Starem trgu.

POGREB
pokojne Mirjane TRUDEN roj. Majcen bo v četrtek, 14. maja, ob 13.30h v Viševku. Priporočam jo v molitev.

SESTANEK ZA STARŠE PRVOOBHAJANCEV
bo v petek, 15. maja, ob 19.30h (takoj po večerni sv. maši), da se pogovorimo o bližnji pripravi na prvo obhajilo v naši župniji.

POHOD
Zavod Rihtarjeva domačija v nedeljo, 17. maja 2015, vabi na 7. pohod Iz Babnega Polja do Goričic. Pohodniki se bodo na ok. 20 km dolgi, a nezahtevni, enosmerni poti ustavili v devetih krajih ter si ogledali osem cerkva. Začetek programa s sveto mašo v župnijski cerkvi sv. Nikolaja v Babnem Polju ob 8.30h. Nato sledi kulturni program. Začetek pohoda ob 10.00 uri. Prijave do petka, 15. maja 2015 do 18. ure na GSM 031/429-092. Več na www.rihtarjeva-domacija.si

GLAVNI SHOD NA KRIŽNI GORI
bo na binkoštno nedeljo, 24. maja, ob 15h. Sv. maša na praznik binkošti bo v farni cerkvi v Starem trgu ob 7h in ob 10h. Popoldne ob 15h pa na Križni gori. Vabljeni, da ob 14h skupaj tudi zmolimo križev pot pri kapelicah do cerkve sv. Križa na Križni Gori.

PRVO SVETO OBHAJILO
Letos se na praznik prvega svetega obhajila pripravlja 28 fantkov in deklic iz obeh župnij. Slovesnost bo v nedeljo, 31. maja,
ob 8h v Babnem Polju (4 prvoobhajanci) in
ob 10h v Starem trgu (24 prvoobhajancev).
Ves teden pred njihovim praznikom bomo prvoobhajanci in njihovi starši vsak večer ob 19h prihajali k ti. DEVETDNEVNICI v Stari trg - tudi Babnopoljski prvoobhajanci. Otroci naj bodo vsaj 15 min pred mašo v prezbiteriju. Po maši bodo vsak dan tudi krajše vaje za sodelovanje pri nedeljskem slavju.

Čiščenje farne cerkve bo v petek ob 14h ali v soboto ob 8h dopoldan (po dogovoru s starši!)
Prva sveta SPOVED za otroke, ki se pripravljajo na prvo srečanje z Jezusom, bo v petek, 29. maja, ob 18h. V tem času bo na voljo tudi spovednik za njihove starše in sorodnike prvoobhajancev.

V Starem trgu se bo v nedeljo ob 10h sprevod prvoobhajancev skupaj z obema staršema začel pred kaplanijo, prvoobhajanci bodo med mašo spredaj v prezbiteriju okrog oltarne mize, za starše slavljencev pa bodo rezervirane prednje klopi. Prosim, da to upoštevate.

Letošnji prvoobhajanci so:

župnija Stari trg
1. ANTONČIČ Kristjan
2. ANTONČIČ Neja
3. ANTONČIČ Žak
4. GUCIČ Tanina
5. ISTINIČ Bine
6. KOČEVAR Tilen
7. KVATERNIK Jakob
8. LEKAN Matevž
9. LENARČIČ Kristian
10. MLAKAR Anže
11. MLAKAR Greta
12. PAVLIČ Manca
13. PEČEK Urban
14. PLOS Zala
15. RUPAR Miha
16. SELJAK Martin
17. STERLE Bine
18. ŠEBENIK Jakob
19. ŠTEFANČIČ Lučka
20. TAVZELJ Ines
21. URBIHA Hubert
22. ZABUKOVEC Žan
23. ŽNIDARŠIČ Črt
24. ŽNIDARŠIČ SVENŠEK Julija

župnija Babno Polje
1. TROHA Mirjam
2. MLAKAR Mark
3. MULEC Natalija
4. POJE Anja

Toplo vam priporočam, da se tudi v svojih osebnih molitvah spomnite vseh letošnjih 28 fantkov in deklic iz drugega razreda verouka, da bi bil tudi njim Jezus v Presveti hostiji vse življenje zaupen življenjski sopotnik.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik