Splošna obvestila junij 2015

SREČANJE MARIJINIH ČASTILCEV: društvo Mir Slovenije vabi na vseslovensko srečanje medžugorskih romarjev in drugih Marijinih častilcev, ki bo v soboto, 13. junija 2015 v Velesovem - Adergas. Sv. mašo bo letos vodil g. nadškof Stanislav ZORE. Predviden odhod iz avtobusne postaje v Starem trgu je ob 7h zjutraj. Za prijave in dodatne informacije je na voljo Franc LEKŠAN na tel. 041 664 164.

ZAKLJUČEK VEROUČNEGA LETA in RAZDELITEV SPRIČEVAL: v ponedeljek in torek (1. in 2. junija) bomo v času veroučnih ur razdelili spričevala in opravili tudi sv. spoved. Bogu hvala tudi za letošnje veroučne urice, pri katerih smo skušali rasti v veri in ljubezni do Boga in bližnjega.

DAN POSVEČENJA: v sredo, 3. junija, obhajamo duhovniki Cerkniške dekanije ti. DIES SANCTIFACATIONIS – dan posvečenja, ki ga želimo skupaj preživeti v naši župniji. Radi bi poromali na našo slavno KRIŽNO GORO. Veselimo se, da bo med nas prišel tudi naš dušni pastir, g. nadškof Stanislav ZORE. Ob 9h se zberemo v Starem trgu, potem se odpeljemo k cerkvici sv. Ane, od koder bomo stopili peš k cerkvi sv. Križa na Križni gori. Ob 10h bomo obhajali sv. mašo, ki jo bo vodil g. nadškof. Med mašo bomo duhovniki obnovili svoje duhovniške obljube in prosili za stanovitnost v svojem duhovniškem poklicu. Tudi verniki ste lepo vabljeni k tej maši na Križni Gori, da se nam pridružite. Skupaj z nami duhovniki se zahvalite za dar duhovništva. Duhovniki bomo imeli še skupno kosilo v farovžu, potem pa nameravamo obiskati še cerkev Marije Vnebovzete v Viševku. Tam bomo zapeli litanije Matere Božje.

Slovesni in zapovedani praznik SVETEGA REŠNJEGA TELESA in KRVI obhajamo v četrtek, 4. junija. Sv. maša bo ob 17.30h v Babnem Polju in zvečer ob 19h v Starem trgu. Po maši bo PROCESIJA z Najsvetejšim po našem kraju (če bo lepo vreme) in blagoslov z Najsvetejšim na vse štiri neba pri "Telovskih" oltarjih. Postavili bomo štiri oltarje:
1. oltar: na parkirišču pod skednjem
- postavite in krasite ga Kozarišče in Šmarata
2. oltar: na zelenici pred občino
- postavite in okrasite ga Viševek in Vrhnika
3. oltar: pred vhodom v farovž,
- postavite in krasite ga Pudob in Nadlesk
4. oltar: na zelenici pod zvonikom,
- postavite ga Podgora in Iga vas.
Pri slovesnosti sodelujmo vsa župnija: pridite vsi ministrantje, pa pevci, veroukarji, mladina, starši, in seveda tudi prvoobhajanci, ki boste pri oltarjih, oblečeni v prvoobhajanskih oblekicah, potresali rožice Najsvetejšemu pred oltarji (že pred mašo se napravite v kaplaniji, s seboj prinesete košarice z nabranimi rožicami). Na ta način bomo tudi kot župnijska skupnost zunaj cerkve - javno izpovedali vero v trajno navzočnost Boga v Najsvetejšem zakramentu ter prosili za blagoslov našega kraja in naše župnije. Vabljeni, da se udeležite župnijske slovesnosti v četrtek zvečer. Ključarje naprošam, da se dogovorite med seboj za nošnjo čimvečjega števila bander (farnega in tudi bander iz podružnic).

PRVI PETEK: na prvi petek bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

MOLITEV NA PRVI PETEK: vabljeni k skupni molitvi na čast Srcu Jezusovemu in Marijinemu vsak prvi petek v farno cerkev (ob 18.30h se prične in nadaljuje še po maši)

POČITNICE NA MORJU - RISIKA - otok Krk: Tudi letos bo v okviru župnije organizirano skupno letovanje na morju na otoku KRK v Risiki za ministrante, pevce, mladino in družine z več otroki:
- 1. teden: od pon. 22.6. do pet. 26.6.
- 2. teden: od pon. 29.6. do pet. 3.6.
Sestanek za vse, ki bi šli radi zraven, bo v petek, 12. jun, ob 19.30h v kaplaniji (po večerni maši).
Možnost počitnikovanja na morju v Risiki je v okviru župnije organizirano predvsem kot nagrada za pridnost in sodelovanje v župniji. Ker bomo odšli še pred uradnim koncem šole, se starši in otroci že prej dogovorite s šolo za dovoljenje.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik