Splošna obvestila junij/julij 2015

MAŠNIŠKA POSVEČENJA v letu 2015:
Letos bo v Cerkvi na Slovenskem v mašnike posvečenih 12 fantov, od tega v LJUBLJANSKI NADŠKOFIJI 7:
(od tega so kar trije iz naše dekanije Cerknica):
1. Blaž DOBRAVEC iz župnije Bloke
2. Aljaž KRAŠEVEC iz župnije Sv. Trojica
3. Gašper MAUKO iz župnije Radovljica
4. Peter MOŽINA iz župnije Matenja vas
5. Boris ROZMAN iz župnije Sora.
Iz redovne skupnosti:
1. kapucin br. Mitja Marija PONIKVAR, iz župnije Cerknica.
Mašniško posvečenje bo v ljubljanski stolnici v soboto, 27. junija 2015 ob 10h. Molimo za vztrajnost in trdnost poklicanih v duhovniško službo. Naj jim Gospod blagoslavlja njihovo pot za Njim. Molimo tudi za nove duhovne poklice.

MORJE - RISIKA na KRKU:
V tem tednu in še naslednji teden bomo tudi letos počitnikovali na morju v Risiki na Krku otroci, ministranti, pevci, mladina in družine iz naše župnije:
1. skupina: od 22. junija do 26. junija
2. skupina: od 29. junija do 3. julija
V župniji me bo v času moje odsotnosti med tednom nadomeščal g. Simon ONUŠIČ. V nujnih primerih se obrnite nanj, uradoval bo v prostorih kaplanije, 1 uro pred mašo v Starem trgu.

PRVI PETEK: ker bom prvi petek v mesecu juliju še na morju, bom bolne in ostarele iz naše župnije obiskal in jim prinesel Najsvetejše na dom šele naslednji petek, 10. julija.

ŽEGNANJE pri sv. Petru v LOŽU:
pred praznikom apostolov Petra in Pavla (29. junija), soseska sv. Petra v Ložu že v soboto, 27. junija, obhaja žegnanje. Žegnanjska sv. maša za sosesko bo ob 17.30h. Vabljeni!

CELODNEVNO ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA v župniji BABNO POLJE: v nedeljo, 28. junija, bo spet maša v prenovljeni cerkvi sv. Nikolaja. Jutranja maša bo ob 8.30h. Ob 13h bo izpostavljeno Najsvetejše v češčenje, ob 17h pa bo sv. maša za blagoslov na polju. Vabljeni!

ČIŠČENJE cerkve v BABNEM POLJU:
v tem tednu bodo mojstri končali z beljenjem cerkve sv. Nikolaja. Zato naprošam čimveč pridnih rok, ki bi v soboto, 27. junija, od 8. ure zjutraj naprej prišli in pomagali skupaj počistiti cerkev ter jo spet pripraviti za obhajanje bogoslužja. Tudi Bogu hvala za to veliko opravljeno delo, saj nam je bilo dano, da imamo po 35 letih spet na novo prebeljeno svetišče sv. Nikolaja.

ŽEGNANJE na VRHU: soseska sv. Tomaža na Vrhu po godu svojega zavetnika v soboto, 4. julija, obhaja žegnanjsko sv. mašo za sosesko ob 17.30h. Vabljeni.

ŽEGNANJE v KOZARIŠČAH: na god svojega zavetnika sv. Benedikta, soseska v Kozariščah obhaja žegnanje v soboto, 11. julija, ob 17.30h. Vabljeni!

SREBRNA MAŠA našega duhovnika g. Simona ONUŠIČA: Letos naš rojak g. Simon Onušič obhaja 25-letnico mašništva, in zato se bomo tudi mi kot župnija skupaj z njim zahvalili Bogu in Materi Božji za dar duhovništva. G. Simon bo obhajal slovesno srebrno mašo v nedeljo, 12. julija, ob 10h v farni cerkvi sv. Jurija. Pridigal mu bo g. škof Peter Štumpf, mursko-soboški škof, ki prav tako obhaja srebrno mašo.

PROCESIJA S FATIMSKO MATER BOŽJO: na predvečer pred srebrno mašo, v soboto 11. julija, ob 19h pa bomo v naši župniji Stari trg gostili tudi kip Fatimske Matere Božje, ki jo bomo po maši ponesli na nosilih v procesiji z lučkami po Starem trgu. Sv. mašo bo vodil g. škof Peter Štumpf, sošolec g. Simona Onušica. Vabljeni k slovesnostim.

ORATORIJ 2015 - HOČEM BITI SVET:
Tudi letos bomo v župniji Stari trg pripravili oratorij in sicer bo prvi teden v avgustu: od 3. do 7. avgusta 2015. Letos bomo spoznali Dominika Savia, dečka, ki je imel Jezusa za prijatelja med igro in delom. Čaka nas pet dni polnih smeha, zabave, zanimivih novih iger, ustvarjalnih delavnic in sploh vsega lepega. Najlepše je preživljati prosti čas skupaj s svojimi prijatelji, zato vabljeni otroci od 6. leta starosti naprej. Starši boste lahko prijavili otroke od 15. julija naprej. Več informacij bo v naslednji številki.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik