Splošna obvestila julij 2015

ZAOBLJUBLJENA MAŠA na KRIŽNI GORI zaradi kolere leta 1855: v soboto, 18. julija 2015 bo ob 8h zjutraj zaobljubljena maša za Vrh in Podgora.

ŽEGNANJE V ŠMARATI: pred godom svoje zavetnice (20.julija) obhaja soseska sv. Marjete v Šmarati v soboto, 18. julija, žegnanje. Sv. maša bo že ob 16h. Po maši bo sledil program za otroke z lutkovno predstavo, v zabavnem programu nas bo obiskal tudi planšar. Zabavali nas bodu domači muzikanti, za jedačo in pijačo bo poskrbljeno. Dobrodošli ob godu sv. Marjete v Šmarato.

G. NADŠKOF KRSTI enajstega otroka pri Kvaternikovih iz Loža in četrtega pri Ponudovih iz Pudoba: V soboto, 18. julija, ob 19h zvečer bo prišel v našo župnijo Stari trg sam g. nadškof Stanislav Zore, da bo krstil dva dečka:
Janeza KVATERNIK od Tomaža in Suzane Loža in Jurija PONUDA od Janeza in Nataše iz Pudoba.
Krst bo med sv. mašo. Vabljeni k tej večerni slovesnosti z nadškofom.

KREDARICA in VRATA: kakor v preteklih letih, tudi letos vabljeni prijatelji pokojnega župnika Janeza Voljča, Franceta in Staneta, k sv. maši, ki jo daroval g. Simon Onušič, in sicer:
v soboto 18. julija, ob 18h na Kredarici
v nedeljo 19. julija ob 16h v Vratih.

ZAOBLJUBLJENA sv. maša ob koleri leta 1855 na Križni Gori za Vrh in Podgoro: bo v soboto, 19. julija, ob 8h.

Žegnanje PUDOB - na god svojega zavetnika bo soseska sv. Jakoba Starejšega v Pudobu obhajala žegnanje v soboto, 25. julija. Vabljeni na žegnanjsko sv. mašo ob 17.30h!

KRIŠTOFOVA NEDELJA - 26. julij - blagoslov avtomobilov »MOJ DAR BOGA SLAVI – ZA VSE PREVOŽENE POTI«
Vaša dobrota rešuje življenja – to se pokaže vsako leto ob Krištofovi nedelji. Pri svetih mašah bomo molili za božje varstvo na vseh naših poteh, po vsaki maši pa bo blagoslov vozil. Ob tej priložnosti vas tudi prosim, da v zahvalo za srečno prevožene kilometre namenite svoj dar za misijonska vozila. Bog vam povrni in sveti Krištof naj vas varuje!
Z VESELJEM DARUJEM – ŽIVLJENJA REŠUJEM

VRAŽJI VRTEC - v nedeljo, 26. julija ne bo nedeljske sv. maše v farni cerkvi sv. Nikolaja v Babnem Polju, ampak ob 8.30h v VRAŽJEM VRTCU za vse pobite domačine. V primeru slabega vremena bo maša v farni cerkvi.

Žegnanje pri sv. ANI: po godu svoje zavetnice (26. julija) soseska sv. Ane obhaja žegnanje v soboto, 1. avgusta. Sv. maša bo ob 17.30h pri sv. Ani. Vabjeni!

ORATORIJ 2015: HOČEM BITI SVET
Tudi letos bomo v župniji Stari trg pripravili oratorij in sicer bo prvi teden v avgustu: od 3. do 7. avgusta 2015. Letos bomo spoznavali Dominika Savia, dečka, ki je imel Jezusa za prijatelja med igro in delom. Čaka nas pet dni polnih smeha, zabave, zanimivih novih iger, ustvarjalnih delavnic in sploh vsega lepega. Najlepše je preživljati prosti čas skupaj s svojimi prijatelji, zato vabljeni otroci od 5. leta starosti naprej. Starši boste lahko prijavili otroke od 15. julija naprej. Program za otroke se bo vsak dan začenjal ob 9h in končal s spuščanjem oratorijske zastave v popoldanskem času ob 15.30h. STARŠI lahko prijavite na oratorij svoje otroke stare od 5 do 13 let. Izpolnjene prijavnice, ki jih dobite pod korom v farni cerkvi v Starem trgu, oddajte v farovžu.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik