Splošna obvestila oktober 2015

POROKA: v soboto, 10. oktobra, ob 16h se bosta v cerkvi sv. Jurija v Starem trgu poročila ŽAGAR Boris in BARTOLJ Anja iz Dan.

MISIJONSKA NEDELJA - 18. oktober 2015 Misijonska nedelja nas vabi, da uresničimo Jezusovo naročilo: Pojdite po vsem svetu in učite vse narode... (Mr 16,15). V misijone ne moremo vsi, lahko pa podpremo tiste, ki so tja odšli, misijonarje. Papež Frančišek nas v letošnji poslanici za misijonsko nedeljo nagovarja: "Na obrobje ponesimo veselje!" Največji dar bo gotovo molitev za misijone. Nabirka na misijonsko nedeljo pa tudi znamenje naše solidarnosti z misijonskimi deželami.
V zavodu sv. Stanislava v Šentvidu na Ljubljano bo v petek, 16. oktobra in soboto, 17. oktobra, MISIJONSKA VAS. (seznanjanje s kulturo različnih narodov, sodelovanje na pestrih delavnicah, razstava jaslic iz dežel, kjer delujejo naši misijonarji, pogovor z misijonarji...)Poseben gost bo Peter OPEKA, misijonar z Madagaskarja. Vabljeni! Ogled bo oba dni od 9h do 18h.

DOBRODELNI VEČER: misijonar Peter Opeka ZA PRIJATELJE bo v dvorani Tivoli na večer pred misijonsko nedeljo, v soboto, 17. okt. ob 19h. Vstopnice bodo po simbolični ceni 7 eur (tudi na Pošti Slovenije in Petrolovih črpalkah), ob koncu prireditve bo priložnost oddati oseben dar za Petrove revne in lačne ljudi.
Bodimo ta večer DOBRI PRIJATELJI S Petrom Opeka.

MOLITEV ROŽNEGA VENCA v oktobru: Devica Marija izrecno želi, naj ji vsak dan, še posebno pa v mesecu oktobru delamo družbo in premišljujemo eno od skrivnosti rožnega venca. S tem je dobila častitljiva molitev, katere blagoslov je že neštetokrat izkusila celotna Cerkev pa tudi njeni verniki v težkih okoliščinah, nov pomen za naš čas.
Zavzeto molite rožni venec po vaših družinah. Če ne morete zmoliti celega, molite vsaj kakšno desetko, ali pa skupaj z otroki pridite v cerkev, vsak dan namreč skupaj kot župnijska družina molimo v farni cerkvi ob 19h.
Za vsak dan pripravlja in vodi molitev rožnega venca ena skupina:
v ponedeljek: otroci od 6. do 9. razreda
v torek: otroci od 1. do 5. razreda
v sredo: člani ŽPS
v četrtek: starejši, upokojenci
v petek: mladina
v soboto: cerkveni pevci

KRIŽNA GORA: v nedeljo, 18. oktobra, na god sv. Luka, evangelista, bo na Križni gori ZADNJI ROMASKI SHOD s sv. mašo ob 15h. Vabljeni!

PREHOD NA ZIMSKI ČAS: iz sobote, 24. oktobra, na nedeljo, 25. oktobra, preidemo na zimski čas, prestavimo kazalce za 1 uro nazaj!

SREČANJE ZA VSE PO IZGUBI LJUBLJENE OSEBE - v nedeljo, 25. oktobra, od 9-17h, v Ignacijevem domu duhovnosti, Ulica stare pravde 11, Ljubljana. Srečanje je namenjeno otrokom, mladostnikom in odraslim. Zaradi lažje organizacije prijave na: marjana@mic.si ali na tel. 041/586-192.

SPOVED PRED PRAZNIKOM VSEH SVETIH: V nedeljo, 25. oktobra, bo popoldne ob 15.30h v farni cerkvi sv. Jurija možnost za sv. spoved, saj bo spovedovalo več dekanijskih duhovnikov. Naj ne bodo pred praznikom Vseh svetih urejeni in okrašeni samo grobovi naših rajnih, ampak se na praznik pripravimo tudi z očiščenjem in ureditvijo svoje duše. Tako bo pred Bogom tudi naša prošnja za naše rajne čistejša.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik