Splošna obvestila november 2015

V nedeljo, na praznik VSEH SVETIH,
1. novembra, bodo maše po nedeljskem redu. Popoldne pa se bomo zbrali k molitvi za vaše pokojne in k blagoslovu grobov na pokopališčih:
ob 8.30h: Babno Polje (po sv. maši)
ob 13h: Bloška Polica
ob 14h: Lož - sv. Rok
ob 15h: Podcerkev
ob 16h: Viševek
ob 18h: molitev 3 rožnih vencev
za verne rajne: Pridružite se nam pri skupni molitvi: v farni cerkvi sv. Jurija v Starem Trgu in v cerkvi sv. Nikolaja v Babnem polju!

Na VERNIH DUŠ DAN, v ponedeljek, 2. novembra, bom ob 18h v farni cerkvi sv. Jurija vodil molitev 3 rožnih vencev za vaše rajne - po namenu "OČENAŠEV". Imena vaših rajnih, za katere naj bi molil, zapišite na listek in ga v dneh pred praznikom vseh svetih oddajte v pehar pred oltarjem. Listek si lahko vzamete pod korom.

POPOLNI ODPUSTEK: za opravljeno sv. spoved, za obisk pokopališča in za opravljeno molitev za rajne in po namenu sv. očeta v prvih osmih dneh novembra Cerkev naklanja popolni odpustek. Vredno prejeto obhajilo lahko darujemo za rajne. V spomin in blagor vaših rajnih darujte tudi v dobre namene. Ena krizamtema ali svečka manj na grobovih rajnih se ne bo poznalo. Dar za sv. maše ali za potrebe naše župnije ali v dobre namene pa bo imel trajnejšo vrednost in zaklad v nebesih. Pred praznikom vam člani naše Karitas že ponujajo SVEČKE KARITAS (manjša sveča, ekološko bolj prijazna), ki jih boste lahko prižgali na grobu vaših rajnih. Z vašim darom za svečko boste pomagali ljudem v stiskah.

KRIŽ MLADIH: v četrtek, 5. nov., bomo v naši župniji sprejeli ti. Križ mladih, ki potuje po vsej Sloveniji kot duhovna priprava na Svetovni dan mladih v Krakowu. Po maši bo molitev ob križu. Vabljeni tudi mladi!

ŽEGNANJE v PODCERKVI: po godu svojega zavetnika soseska sv. Martina v Podcerkvi obhaja žegnanje, v soboto, 7. novembra ob 17,30h.

ZAHVALNA NEDELJA: v nedeljo, 8. nov., obhajamo zahvalno nedeljo, ko bo ponovno priložnost, da se Bogu in ljudem zahvalimo za vse dobro v tem letu: za življenje in mir, za zemljo, na kateri smo pridelali letošnje sadove, za delovno mesto, za streho nad glavo, za zdravje... Bog povrni za vaše molitve in vse darove, s katerimi sodelujete, podpirate in omogočate življenje naše župnije. Zahvaljujem se vsem sodelavcem in prijateljem, ki skrbite in pomagate pri oznanjevanju, bogoslužju in pričevanju. Osebno se zahvaljujem tudi za vašo skrb zame, izkazano v molitvah, darovih in dobrih delih. Iskrena hvala vsem - naj vam dobri Bog povrne z večnimi darovi.

MAŠA ZA ŽRTVE v Viševku: v nedeljo, 8. nov., ob 15h bo sv. maša za vse žrtve vojnega in povojnega nasilja.

ŽEGNANJE na LAZIH: po godu svojega zavetnika (13. nov.) soseska sv. Brikcija na Lazih obhaja žegnanje in sicer v soboto, 14. novembra. Sv. maša bo ob 16h.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik