Splošna obvestila november/december 2015

SREČANJE »ZA OTROKE GRE«
v soboto, 21. nov., ob 17h bo v Kulturnem domu v Cerknici srečanje Za otroke gre. Nagovorila nas bosta gospod Aleš PRIMC in dramski igralec Gregor ČUŠIN. Z nami bo tudi čarodej Janez MAROLT. Sledilo bo druženje ob čaju pred Kulturnim domom. Vabljeni vsi, ki nam družina veliko pomeni.

TEDEN ZAPOROV 2015:
v tednu ob 15. do 21. nov. v Cerkvi na Slovenskem obhajamo teden zaporov, ki nosi naslov: Nova in živa pot. Vabljeni smo k povezanosti v molitvi za vse in z vsemi, ki se jih v življenju dotika realnost zapora (zaprte osebe in njihovi svojci, žrtve kaznivih dejanj, vsi, ki delajo v kazensko-pravnem sistemu, družine oškodovanih in odgovornih oseb.
Za predloge podpore, donacije obiščite spletno stran www.center-ecce.si,
pišete lahko na Zaporniški vikariat, Smrekarjeva 7A, 1000 Ljubljana ali na info@center-ecce.si

NEDELJA, KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA - v nedeljo, 22. nov. zaključujem cerkveno leto s praznikom Kristusa, Kralja vesoljstva.

SV. CECILIJA - v nedeljo, 22. nov. je tudi god sv. Cecilije, device in mučenke, ki je zavetnica cerkvene glasbe in tudi naših cerkvenih pevcev. Vse cerkvene pevce župnije Stari trg po slovesni nedeljski maši ob 10h vabim na kratko druženje in skromno pogostitev v kaplaniji. Na priprošnjo vaše zavetnice sv. Cecilije naj vam dobri Bog povrne s svojim blagoslovom, ko se nedeljo za nedeljo s svojim petjem trudite lepšati naše skupno bogoslužje. Hvala pevcem obeh župnij, pevcem iz župnije Stari trg in tudi župnije Babno Polje. Hvala tudi organistom in zborovodjem.

NIKODEMOVI VEČERI 2015:
- od 16. do 26. nov. ob 19.30h v dvorani Teološke fakultete v Ljubljani bodo na temo »Kakšno je tvoje srce?« pogovori s pomočjo mednarodne zasedbe gostovo o vsebini Jezusovega »blagor čistim v srcu«. Samo nekaj naslovov: Ekologija odnosov, Leno in otrplo srce, Mladi in maske, Splav - in potem?, Celibat - je sploh mogoče?, Po sinodi o družini... Več na: www.unipas.si.

ŽEGNANJE na GORENJIH POLJANAH:
pred godom svojega zavetnika, soseska sv. Andreja na Gor. Poljanah obhaja v soboto, 28. nov., ob 15h žegnanjsko mašo. Vabljeni!

TEDEN KARITAS: od 22. do 29. nov. obhajamo teden Karitas »V službi človekovega dostojanstva«. Dobrodelni koncert KLIC DOBROTE bo v sredo, 25. nov., ob 20h z neposrednim prenosom na TV Slo1, Radia Slovenija in Radia Ognjišče. V času koncerta in tudi še ves december bomo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. Naj nas teden Karitas spodbudi in poživi našo dobrodelnost.

ADVENT: v nedeljo, 29. nov., obhajamo PRVO ADVENTNO nedeljo, s katero začenjamo novo cerkveno leto in našo pripravo na praznik Jezusovega rojstva. Nabirka pri mašah bo namenjena za potrebe in za delo Karitas na Slovenskem.

URA MAŠE: v mesecu decembru bodo sv. maše v farni cerkvi v Starem trgu ob 18h, na podružnicah pa ob 16.30h (razen v pon. in torek, ko je verouk do 17h)

ŽEGNANJE V VRHNIKI: po godu svojega zavetnika, soseska sv. Frančiška Ksaverja v Vrhniki obhaja v soboto, 5. decembra, ob 17.30h žegnanjsko mašo.

ŽEGNANJE V BABNEM POLJU: v nedeljo, na god sv. Nikolaja (Miklavža), župnija obhaja farno žegnanje.

ČEBELARSKA maša, pri kateri se bodo naši čebelarji spomnili tudi svojega zavetnika sv. Ambroža, bo v Starem trgu ob 10h.

OBISK SV. MIKLAVŽA v LOŠKI DOLINI: V nedeljo, 6. decembra, ob 16h v farni cerkvi sv. Jurija v Starem trgu bo med nas prišel sv. Miklavž s svojim spremstvom. Imena pridnih otrok, ki bi se radi osebno srečali s sv. Miklavžem, lahko priporočite v farovž.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik