Splošna obvestila december 2015

IZOBRAŽEVANJE SODELAVCEV KARITAS: Škofijska Karitas Ljubljana v ponedeljek, 7. dec. vabi na tradicionalni izobraževalni večer za sodelavce Župnijskih karitas. Večer bo potekal v prostorih Salezijanskega mladinskega centra v Cerknici, Tabor 29, s pričetkom ob 19. uri.

BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE, v torek, 8. dec. Skupaj z Marijo se pripravljamo na prihod Odrešenika, Božjega in Njenega Sina. Prosimo jo, da bi - tako kot ona - tudi mi pripravili svoja srca za Kristusov prihod. Vabljeni na Marijin praznik k sv. mašam, ki bodo ob 18h v Starem trgu, in ob 19h v Babnem Polju.

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA: od srede, 16. dec., se bomo v Cerkvi z molitveno devetdnevnico pripravljali na praznik Jezusovega rojstva - Božič. Vsak večer po sv. maši ob 18h bo v farni cerkvi sv. Jurija tudi pobožnost MARIJO NOSIJO. Vabljeni k sv. mašam tudi otroci, ki boste ponesli Marijo po cerkvi s svečkami v rokah (vsak večer boste dobili tudi ovčke).

LUČ MIRU iz BETLEHEMA: Tudi letos nam bodo skavti prinesli Luč miru iz Betlehema. V farno cerkev v Starem Trgu in v Babnem Polju jo bodo prinesli v nedeljo, 20. decembra, in nam ob tem prebrali poslanico Luči miru. Plamen in sveče bodo na voljo v cerkvi pred oltarjem in si boste lahko Luč miru sami ponesli domov. Poleg tega pa bodo naši skavti še na več mestih po naši Loški dolini postavili stojnico z Lučjo miru, da bi dosegla čim več ljudi dobre volje, tudi neverujoče. Luč miru je za vse. Sprejmite dobrohotno njihovo sporočilo.

PRAZNIČNA SPOVED - v nedeljo, 20. dec., bo ob 15.30h možnost za spoved, na voljo bo več dekanijskih duhovnikov. Otroci bomo opravili spoved v času verouka.

OBISK BOLNIKOV pred božičem: v sredo, 23. dec., bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

v sredo, 24. dec., zadnji dan božične devetdnevnice, bo sv. maša samo dopoldne ob 10h.

Na SVETI VEČER vsa zbrana družina pokropite in pokadite domove. Vmes se moli rožni venec, konča se pri jaslicah. Kadilo, oglje, blagoslovljeno vodo, božične kartice, jaslice, Marijanski koledar in Pratike lahko dobite v farni cerkvi.

ŽIVE JASLICE - ob 23h bodo v farni cerkvi v Starem trgu uprizorjene žive jaslice. Ob polnoči bomo obhajali slovesno BOŽIČNO POLNOČNICO. Polnočnica v Babnem Polju bo ob 21h.

Na BOŽIČ, 25. decembra, bodo praznične sv. maše bodo še ob 8h in ob 10h v Starem trgu ter ob 8.30h v Babnem Polju. Zvečer na božič bo ob 18h v farni cerkvi v Starem trgu ponovitev živih jaslic.

BLAGOSLOV KONJ: na sv. Štefana, v soboto, 26. dec., bodo sv. maše ob 8.30h v Babnem Polju, v Starem trgu ob 10h. V Šmarati bo ob 14h tradicionalni blagoslov konj.

ŽEGNANJE V PODGORI: na predvečer pred praznikom sv. Družine bo soseska v Podgori v soboto, 26. dec., ob 16h obhajala žegnanje. Nabirka pri maši bo namenjene za razsvetljavo kapele in el. zvonjenje.

BLAGOSLOV OTROK: na nedeljo Sv. Družine, 27. dec., bo pri vseh nedeljskih mašah blagoslov naših otrok. Prinesite tudi vaše malčke, saj bo cerkev lepo ogrevana.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik