Splošna obvestila marec/april 2016

SPOVED PRED VELIKONOČNIMI PRAZNIKI:
na cvetno nedeljo, 20. mar., popoldne ob 15.30h bo v farni cerkvi v Starem trgu za spoved na voljo več dekanijskih duhovnikov. Spovedoval bom tudi v prvih treh dneh velikega tedna 1 uro pred večernimi sv. mašami.

VEROUK: v velikem tednu bomo v času verouka opravili sv. spoved. Vsi otroci se udeležijo obredov na vse tri velikonočne dneve: na veliki četrtek, petek in soboto. Na veliko soboto naj pridejo poljubit in počastit Jezusa v grobu, prinesejo naj k blagoslovu jedila, in se na veliko noč udeležijo velikonočne procesije

OBISK BOLNIKOV: v sredo, 23. marca, bom še pred velikonočnimi prazniki bom obiskal bolne in ostarele ter jim prinesel Najsvetejše na dom.

URA DELAVNIŠKIH MAŠ: sv. maše bodo po veliki noči na podružnicah in v Babnem Polju ob 17.30h, v farni cerkvi ob 19h.

BELJENJE FARNE CERKVE: Takoj po veliki noči bomo začeli z beljenjem farne cerkve sv. Jurija v Starem trgu. Sv. maše, ki so v oznanilih zapisane za Stari trg, bomo imeli na podružnici v Viševku. Pri ustnih oznanilih bom še sproti obveščal o poteku del. Hvala za razumevanje.

ROMANJE V MEĐUGORJE: Prenova v duhu vabi vse zainteresirane na vseslovensko tradicionalno romanje v Međugorje, ki bo potekalo od TORKA, 29. marca do PETKA, 1. aprila. Letošnji skupni namen romanja bo: Bodite usmiljenji kot Oče. Odhod avtobusa bo organiziran iz Starega trga pri Ložu. Prijavite se čimprej, prostih je še približno 10 sedežev. Za vse dodatne informacije vam je na voljo Franc Lekšan, na tel. 041 664 164 ali na 01/ 705-74-46.

BIRMANCI: v soboto, 9. aprila, ob 11h bodo birmanci opravljali preverjanje svojega verskega znanja na izpitu pred izpraševalcem iz Ljubljane. Uspešno opravljeni izpit je pogoj za pristop k zakramentu sv. birme.

BIRMA:
Slovesnost sv. birme bo letos v soboto, 30. aprila, ob 10h v cerkvi sv. Jurija v Starem trgu (pridružili se bodo tudi 3 babnopoljski birmanci). Birmovalec bo g. opat

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik