Splošna obvestila maj/junij 2016

PRVO SVETO OBHAJILO:
Letos se na praznik prvega svetega obhajila pripravlja 17 fantkov in deklic: iz župnije Stari trg BARAGA Matija, KANDARE Marija, KRAJNC Gašper, MLAKAR Maša, MLAKAR Tajda, PAVLIČ Matic, PREVEC Rosvita, RIZMAL Ožbej, STERLE Lucijan, STERLE Žiga, ŠEBENIK Anja, ŠEBENIK Klemen, TOMEC Ajda, TRUDEN Sara, ZAKRAJŠEK Samo, ŽNIDARŠIČ Tereza. Iz župnije Babno polje LIPOVAC Ela.
Slovesnost bo v nedeljo, 29. maja,
ob 8h v Babnem Polju (1 prvoobhajanka) in
ob 10h v Starem trgu (16 prvoobhajancev).

Ves teden pred njihovim praznikom bomo prvoobhajanci in njihovi starši vsak večer ob 19h prihajali k ti. DEVETDNEVNICI v Stari trg. Otroci naj bodo vsaj 15 min pred mašo v prezbiteriju. Po maši bodo vsak dan tudi krajše vaje za sodelovanje pri nedeljskem slavju.

Čiščenje farne cerkve urejanje okolice bo v petek ob 14h (po dogovoru s starši!)
Prva sveta SPOVED za otroke, ki se pripravljajo na prvo srečanje z Jezusom, bo v petek, 27. maja, ob 18h. V tem času bo na voljo tudi spovednik za starše in sorodnike prvoobhajancev.

V Starem trgu se bo v nedeljo ob 10h sprevod prvoobhajancev skupaj z obema staršema začel pred kaplanijo, prvoobhajanci bodo med mašo spredaj v prezbiteriju okrog oltarne mize, za starše slavljencev pa bodo rezervirane prednje klopi. Prosim, da to upoštevate.

Toplo vam priporočam, da se tudi v svojih osebnih molitvah spomnite vseh letošnjih 17 fantkov in deklic, da bi bil tudi njim Jezus v Presveti hostiji vse življenje zaupen življenjski sopotnik.

Slovesni in zapovedani praznik SVETEGA REŠNJEGA TELESA in KRVI obhajamo v četrtek, 26. maja. Sv. maša bo ob 16h v Babnem Polju in zvečer ob 19h v Starem trgu. Po maši bo PROCESIJA z Najsvetejšim po našem kraju (če bo lepo vreme) in blagoslov z Najsvetejšim na vse štiri neba pri "Telovskih" oltarjih.

Postavili bomo štiri oltarje:
1. oltar: na parkirišču pod skednjem
- postavite in krasite ga Kozarišče in Šmarata
2. oltar: na zelenici pred občino
- postavite in okrasite ga Viševek in Vrhnika
3. oltar: na zelenici za cerkvijo,
- postavite in krasite ga Pudob in Nadlesk
4. oltar: na zelenici pod zvonikom,
- postavite ga Podgora in Iga vas.

Pri slovesnosti sodelujmo vsa župnija: pridite vsi ministrantje, pa pevci, veroukarji, mladina, starši, in seveda tudi prvoobhajanci, ki boste pri oltarjih potresali rožice Najsvetejšemu pred oltarji (s seboj prinesete košarice z nabranimi rožicami). Na ta način bomo tudi kot župnijska skupnost zunaj cerkve - javno izpovedali vero v trajno navzočnost Boga v Najsvetejšem zakramentu ter prosili za blagoslov našega kraja in naše župnije. Vabljeni, da se udeležite župnijske slovesnosti v četrtek zvečer. Ključarje naprošam, da se dogovorite med seboj za nošnjo čimvečjega števila bander (farnega in tudi bander iz podružnic).

PRVI PETEK: na prvi petek, 3. junija, ko praznujemo Srce Jezusovo, bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

MOLITEV NA PRVI PETEK in na PRVO SOBOTO vabljeni k skupni molitvi na čast Srcu Jezusovemu in Marijinemu v farno cerkev (molitev se prične ob 18h).

SPRIČEVALA: v nedeljo, 5. junija, bomo zaključili z veroučnim letom 2015/16. Bogu se bomo pri maši zahvalili za veroučne urice, pri katerih smo skušali rasti v veri in ljubezni do Boga in bližnjega. Po maši bomo razdelili tudi spričevala.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik