Splošna obvestila junij 2016

POČITNICE NA MORJU - RISIKA - otok Krk: Tudi letos bomo v okviru župnije letovali na morju na otoku KRK v Risiki. Skupne počitnice so namenjene za ministrante, pevce, mladino in družine z več otroki:
- 1. teden: od pon. 27.6. do pet. 1.7.
- 2. teden: od pon. 4.7. do pet. 8.7.
Sestanek za vse, ki bi šli radi zraven, bo v torek, 14. junija, ob 19.30h v kaplaniji (po večerni maši).

ROMANJE BOLNIKOV, INVALIDOV in OSTARELIH na BREZJE: v soboto, 18. junija bo 48. narodno romanje bolnikov na Brezje. Ob 9. uri se na trgu pred baziliko Marije Pomagaj začne priprava na mašo s petjem in molitvijo rožnega venca. Ves dopoldan bo priložnost za spoved. Med mašo možnost za bolniško maziljenje. Slovesno romarsko mašo ob 10h na trgu pred baziliko bo vodil mariborski nadškof g. Alojzij Cvikl.

DIES SANCTIFICATIONIS - lat. dan posvečenja: duhovniki Cerkniške dekanije bomo letos obhajali dan posvečenja na skupnem romanju k patru Piju v San Giovanni di Rotondo v Italiji. V župniji od pon., 20. junija do srede, 22. junija, ne bo sv. maše. V nujnih zadevah (pogrebi, ...) se obrnite na g. Toneta Marklja (041/315-788).

PRVI PETEK - obisk bolnikov in ostarelih: že v petek, 24. junija, bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Nasvetejše na dom, ker bom na prvi petek v juliju še na morju z otroci.

ŽEGNANJE sv. Peter LOŽ: v soboto, 25. junija, bo soseska sv. Petra v Ložu pred godom svojega zavetnika obhajala žegnanjsko mašo ob 10h dopoldan. Pri maši bomo prosili tudi za domovino.

BABNO POLJE - CELODNEVNO ČEŠČENJE:
v nedeljo, 26. junija, bo v župniji Babno polje dan celodnevnega češčenja. Vabjleni k molitvi pred Najsvetejšim. Jutranja nedeljska maša bo kot običajno ob 8.30h, ob 13h bo izpostavljeno Najsvetejše v češčenje, ob 17h pa bo zaključek molitve s sv. mašo.

OBISK FATIMSKE MARIJE ROMARICE v naši župniji:
V pripravi na 100-letnico fatimskih dogodkov so naši škofje zaprosili fatimsko svetišče, da bi Slovenijo ponovno obiskal milotni kip Marije romarice. Že od 13. maja roma Marija po vsej Sloveniji (do 13. oktobra). V našo dekanijo Cerknica bo prišla v torek, 28. junija, v župniji Babno Polje jo bomo sprejeli v četrtek, 30. junija, od 9h (s sv. mašo) do 12h, potem jo prepeljemo in sprejmemo v župniji Stari trg in bo med nami od 13h do 16h. Vabljene molitvene skupine, posamezniki in družine, otroci, ministrantje, pevci, ključarji... da jo res s srcem in z veseljem sprejmemo, jo častimo, prosimo in se ji zahvaljujemo. To bo lepa priložnost, da se ponovno posvetimo in izročimo Njenemu brezmadežnemu Srcu. Zaupamo Devici Mariji, da bo s svojim prihodom prinesla novo upanje slovenskemu narodu. Natančnejša navodila bomo dali v nedeljo pred sprejemom. V uvodu je že opisan primer, kako naj bi izgledal sprejem Marije.

ŽEGNANJE VRH: pred godom svojega zavetnika sv. Tomaža (3. julija) bo soseska na Vrhu v soboto, 2. julija, obhajala žegnanje. Žegnanjsko sv. mašo bomo obhajali ob 10h dopoldan.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik