Splošna obvestila oktober/november 2016

PRVI PETEK: že pred praznikom vseh svetih bom v petek, 28. oktobra, obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom. Lahko bodo opravili tudi sv. spoved pred prazniki. Če bi želeli, da obiščem še koga, mi sporočite v župnišče.

PRESTAVIMO URO NA ZIMSKI ČAS: iz sobote na nedeljo, 30. oktobra, (na zadnjo nedeljo v oktobru) prestavimo uro na zimski čas (za eno uro nazaj). Delavniške sv. maše bodo podslej na podružnicah in v Babnem Polju ob 16.30h (razen ob pon. in torkih, ko imam verouk do 17h) in v Starem trgu ob 18h.

MAŠA ZA ŽRTVE NASILJA - v Viševku: v nedeljo, 30. okt., ob 14h bo sv. maša za vse žrtve vojnega in povojnega nasilja.

SPOVED PRED PRAZNIKOM VSEH SVETIH:
V nedeljo, 30. oktobra, popoldne ob 15.30h bo v farni cerkvi sv. Jurija možnost za sv. spoved, saj bo spovedovalo več dekanijskih duhovnikov.

JESENSKE POČITNICE: prvi teden v novembru, ko v torek obhajamo tudi slovesni in zapovedani praznik Vseh svetih, zato v tem tednu ne bo verouka. Spoved bomo opravili teden prej, v času verouka, v ponedeljek in torek, 24. in 25. oktobra.

Na praznik VSEH SVETIH,v torek, 1. novembra, bodo sv. maše po nedeljskem redu. Popoldne pa se bomo zbrali k molitvi za vaše pokojne in k blagoslovu grobov na pokopališčih:
ob 8.30h: Babno Polje (po sv. maši)
ob 13h: Bloška Polica
ob 14h: Lož - sv. Rok
ob 15h: Podcerkev
ob 16h: Viševek
ob 18h: molitev 3 rožnih vencev
za verne rajne: Pridružite se nam pri skupni molitvi: v farni cerkvi sv. Jurija v Starem Trgu in v cerkvi sv. Nikolaja v Babnem polju!

Na VERNIH DUŠ DAN, v sredo, 2. novembra, bom ob 18h v farni cerkvi sv. Jurija vodil molitev 3 rožnih vencev za vaše rajne - po namenu "OČENAŠEV". Imena vaših rajnih, za katere naj bi molil, zapišite na listek in ga v dneh pred praznikom vseh svetih oddajte v pehar pred oltarjem. Listek si lahko vzamete pod korom.

POPOLNI ODPUSTEK: za opravljeno sv. spoved, za obisk pokopališča in za opravljeno molitev za rajne in po namenu sv. očeta v prvih osmih dneh novembra Cerkev naklanja popolni odpustek. Vredno prejeto obhajilo lahko darujemo za rajne. V spomin in blagor vaših rajnih darujte tudi v dobre namene. Ena krizamtema ali svečka manj na grobovih rajnih se ne bo poznalo. Dar za sv. maše ali za potrebe naše župnije ali v dobre namene pa bo imel trajnejšo vrednost in zaklad v nebesih. Pred praznikom vam člani naše Karitas že ponujajo SVEČKE KARITAS (manjša sveča, ekološko bolj prijazna), ki jih boste lahko prižgali na grobu vaših rajnih. Z vašim darom za svečko boste pomagali ljudem v stiskah.

GALA KONCERT RADIA OGNJIŠČE:
Lepo vabljeni na gala koncert Radia Ognjišče, ki bo Cankarjevem domu v Ljubljani, v nedeljo, 20. novembra, ob 15h popoldan. Cena vstopnice in prevoza z avtobusom je 27 eur. Rezerviranih imamo 35 vstopnic v parterju. Prijavite se čimprej, da lahko potrdimo vstopnice in avtobus. Prijave sprejema Franc TRUDEN v Podgori na tel. 01 705 80 53. Lepo vabljeni!

LETNI KONCERT CERKVENEGA PEVSKEGA ZBORA sv. Jurija v Starem trgu: v soboto, 29. oktobra, ob 20h (takoj po večerni sv. maši) bodo v farni cerkvi sv. Jurija člani cerkve-nega pevskega zbora sv. Jurija izvedli svoj letni koncert. Vabljeni, da jim tudi s svojo udeležbo pokažemo hvaležnost za njihov velik prispevek k lepšemu obhajanju našega skupnega bogoslužja v naši župniji!

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik