Splošna obvestila december 2016 / januar 2017

PRAZNIČNA SPOVED - v nedeljo, 18. dec., bo ob 15.30h možnost za spoved, na voljo bo več dekanijskih duhovnikov. Otroci bomo opravili spoved v času verouka.

OBISK BOLNIKOV pred božičem: v petek, 23. dec., bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

V soboto, 24. dec., zadnji dan božične devetdnevnice, bo sv. maša samo dopoldne ob 10h.

Na SVETI VEČER vsa zbrana družina pokropite in pokadite domove. Vmes se moli rožni venec, konča se pri jaslicah. Kadilo, oglje, blagoslovljeno vodo, božične kartice, jaslice, Marijanski koledar in Pratike lahko dobite v farni cerkvi.

ŽIVE JASLICE - na sveti večer ob 23h bodo v farni cerkvi v Starem trgu uprizorjene žive jaslice. Ob polnoči bomo obhajali slovesno BOŽIČNO POLNOČNICO. Polnočnica v Babnem Polju bo že ob 21h.

Na BOŽIČ, 25. decembra, bodo praznične sv. maše bodo še ob 8h in ob 10h v Starem trgu ter ob 8.30h v Babnem Polju. Zvečer na božič bo ob 18h v farni cerkvi v Starem trgu ponovitev živih jaslic.

BLAGOSLOV KONJ: na sv. Štefana, v ponedeljek, 26. dec., bodo sv. maše ob 8h v Babnem Polju, v Starem trgu ob 10h. V ŠMARATI pri cekrvi sv. Marjete bo ob 14h tradicionalni blagoslov konj.

KOLEDOVANJE: Tudi letos vas bodo na domu obiskali koledniki, otroci, ki se napravijo v tri kralje, da bi zbirali darove za projekte slovenskih misijonarjev. Koledovanje bo v župnijah Stari trg in Babno polje v ponedeljek, 26. decembra, na sv. Štefana.
Vsem vam dobrotnikom Bog povrni.

BOŽIČNE POČITNICE: v tednu po božiču in po novem letu ne bo verouka, imamo veroučne počitnice.

BLAGOSLOV OTROK: v sredo, 28. dec., godujejo Nedolžni otroci, pri večerni sv. maši bomo tudi blagoslovili naše otroke. Prinesite tudi vaše malčke, saj bo cerkev lepo ogrevana.

ŽEGNANJE V PODGORI: na praznik Svete Družine, ki bo letos že v petek, 30. decembra, bo soseska v Podgori ob 16h obhajala žegnanje. Nabirka pri maši bo namenjena za strošek električne razsvetljave kapele in el. zvonjenja (Elektriko že vsa leta dobivamo od Trudnovih!).

Malo ŽEGNANJE V ŠMARATI: na zadnji dan starega leta 2016, na Silvestrovo, bo ob 19h v Šmarati sv. maša za sosesko sv. Marjete v Šmarati. Vabljeni!

NOVO LETO - MARIJA, BOŽJA MATI: na novega leta dan, v nedeljo, 1. januarja, praznujemo praznik Marije, Božje matere in dan miru. Praznične sv. maše bodo po nedeljskem razporedu ob 7h in ob 10h v Starem trgu, ob 8.30h v Babnem polju.

GOSPODOVO RAZGLAŠENJE - TRIJE KRALJI: v petek, 6. januarja, na slovesni praznik Gospodovega razglašenja (sv. trije kralji) bodo sv. maše ob 8h in ob 18h v Starem trgu in ob 16.30h v Babnem Polju. Vabljeni!

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik