DAN CELODNEVNEGA ČEŠČENJA NAJSVETEJŠEGA

V četrtek, 23. aprila, obhajamo god sv. Jurija, farnega zavetnika v Starem trgu. Ta dan bomo prihajali pred Jezusa in ga molili v Najsvetejšem Zakramentu. Celodnevno češčenje svetega Rešnjega telesa je velik trenutek za vsakega izmed nas, za župnijo in naš kraj, v katerem je naš dom. Ta dan nam Bog sam prihaja naproti in želi biti z nami. Vabi nas, žejne in obtežene, da nas okrepča. Bog ne potrebuje našega češčenja, ampak ga potrebujemo mi, da bomo bolj ljudje in bolj bratje in sestre med seboj. Sredi tega sveta, kjer je dragocena vsaka minuta, si kristjani privoščimo dan celodnevnega češčenja SRT. Vrata tabernaklja bodo odprta in Jezus, skrit v podobi kruha, bo na našem oltarju čakal vsakega od nas. »Pridite k meni vsi, ki se trudite in ste obteženi in jaz vas bom poživil…!« (Mt 11,28) Povabljeni, da skupaj molimo in si izprosimo na priprošnjo našega zavetnika sv. Jurija Božji blagoslov:
ob 8h - sv. maša
ob 9h: Podgora, Vrh, Babna Polica
ob 10h: Dane, Klance, Jezero, Laze, Otok
ob 11h: Nadlesk, Podcerkev
ob 12h Stari trg, Pudob
ob 13h: Markovec, Knežja Njiva, Vrhnika
ob 14h: Iga vas, Viševek
ob 15h: Šmarata, Kozarišče
ob 16h: Bloška Polica, Lož, Podlož, Sv. Ana
ob 17h: osnovnošolski otroci, prvoobhajanci
ob 18h: SLOVESNI ZAKLJUČEK, ki ga bo vodil g. Simon ONUŠIČ: sv. maša, pete litanije Srca Jezusovega, zahvalna pesem in blagoslov z Najsvetejšim.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik