Pevski zbor sv. Jurij

"Kdor poje, dvakrat moli!"


Starotrški zavetnik sv. Jurij, po katerem se imenuje naš zbor, je na konju. Na konju se počutimo tudi mi, kadar imamo dovolj pevcev za prepevanje in potrpežljivega zborovodjo. Zbor je začel delovati leta 1984, česar pa se, razen redkih izjem, nihče več ne spomni. Začeli smo prepevati pod vodstvom zborovodkinje Marije Okoliš, nato pod vodstvom Martine Okoliš ter Valerije Žabkar, ki je zbor prevzela v začetku leta 2001 in ga spremlja še danes. V času njene odsotnosti je vodenje začasno prevzela Andreja Kandare, sedaj pa je ta izziv sprejela Katja Strle.

 

Ker smo v prvi vrsti cerkveni zbor, se razume, da se najbolj domače počutimo na koru. ta pa je lahko last katerekoli cerkve. Doslej so nas gostile že številne slovenske župnije, hkrati pa vedno bolj tradicionalno postaja gostovanje na Hrvaškem. Z bronom na regijskem tekmovanju novembra 2004 in s sodelovanjem s Pihalnim orkestrom Kovinoplastika Lož pa smo pokazali, da ne pojemo le Bogu v čast, ampak tudi v veselje poslušalcev. Posebno smo počaščeni, ko nas kdo iz zbora povabi, da ga spremlajmo na poslednji samski poti. Upamo, da bodo sadovi zakonskih zvez naš zbor čez leta pomladili, saj na mladih svet stoji. Kako se to uresničuje, pa sami presodite ob petju iz kora in ob poslušanju našega petja.

 

Če se želiš veseliti, prepevati z nami si doborodolšel vedno na koru pri mašah in ob sobotah na pevskih vajah ob 19 uri.

 

Pevski zbor

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

-Ob ponedeljkih med 10.00 in 12.00.

-Vsak dan po večerni sveti maši,

razen ob torkih po jutranji sveti maši.

-Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Markelj

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

041 613 378 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik