Aktualna obvestila

JANUAR 2023

 

Mašne namene v času uradnih ur sprejemam do vključno konca maja 2023.

Seja ŽPS za župnijo Stari trg bo v ponedeljek, 16. 1. ob 19.00 v župnišču.

Seja ŽPS za župnijo Babno Polje bo v ponedeljek, 23. 1. pri Grabnarjevih.

MINISTRANTSKE VAJE bodo v soboto, 21. 1. in 4. 2. ob 9.00 v Starem trgu.

SREČANJE BRALCEV BOŽJE BESEDE za obe župniji bo v soboto, 21. 1. po večerni maši v Starem trgu. Na srečanju nas bo nagovoril, spodbudil ter kratko podučil dramski igralec, dramatik in reži-ser, g. Gregor ČUŠIN. Vabljeni tudi novi bralci/ke!

USTANOVITVENO SREČANJE ZAKONSKIH SKUPIN: Vse pare, ki ste bili do sedaj povezani v različne zakonske skupine v naši župniji in vse pare, ki bi se želeli vključiti v (že obstoječo ali novo) zakonsko skupino vabimo na uvodno srečanje. Srečanje bo v dvorani kaplanije v četrtek, 26. 1. ob 19.00. Predstavljen bo namen zakonski skupin, prisluhnili boste kratkemu pričevanju ter se razdelili v nove/stare skupine. Vse skupine naj bi vsaj letos delovale po programu Družine in življenje (DiŽ). Uvodno srečanje se bo že štelo za redno srečanje, tako da bi z mesecem februarjem nadaljevali s srečanji po skupinah. Vse podrobnosti se boste dogovorili na srečanju. Vabljeni tudi zakonci iz sosednjih župnij!

SVEČNICA: v četrtek, 2. februarja je praznik Gospodovega darovanja ali svečnica. Sveti maši v Starem trgu bosta ob 8.00 in 18.00 ter v Babnem Polju bo 16.30. Nabirka pri maši je za razsvetljavo. Kupili boste lahko tudi blagoslovljene sveče.

PRVI PETEK: v petek, 3. 2., bo župnik obiskal bolne in ostarele ter jim prinesel zakramente.

OBISK STARJŠIH PO DOMOVIH ZA OSTARELE: svojce, sorodnike ali skrbnike, ki imate svoje drage v domovih za ostarele v Loškem Potoku ali v Cerknici, lahko naročite za obisk duhovnika. Župnik gre z veseljem pred Božičem, Veliko nočjo ali po potrebi podeliti zakramente v omenjena domova, kjer je nastanjenih največ naših faranov.

NAPOVED DEKANIJSKEGA MISIJONA 2023: dekanijski duhovniki smo se na zadnji konferenci dogovorili, da bi po več letih imeli skupen misijon. Skupno bo geslo, simbol-logotip, pesem, molitev pred in v času misijona, plakati, radio in TV reklame, ipd. Skupna bo tudi ena ali več redovnih skupnosti, ki bodo v času misijona »naši« misijonarji. Vsaka župnija bo sama organizirala posamezna srečanja ter dogodke za vse starostne skupine (otroci, veroučenci, mladi in študentje, zakonci in družine, starejši,...) ter po posameznih področjih (bogoslužje, dobrodelnost—karitas ter oznanjevanje). Misijon bo potekal v začetku adventa v obeh župnijah. Člani ŽPS-jev ter voditelji skupin bomo v postu oblikovali poseben odbor za organizacijo misijona.

TEDEN MOLITVE ZA EDINOST KRISTJANOV: od 18. do 25. 1. bomo pri mašah molili in premišljevali za ta namen. Vabljeni!