ARHIV NOVIC

Mesec Gospodovega srca

Obhajamo mesec Srca Jezusovega, ki ga letos močno zaznamuje praznovanje zapovedanega praznika Svetega Rešnjega Telesa in Krvi ter praznik Srca Jezusovega. Proti koncu meseca slavimo še prvaka apostolov sv. Petra in Pavla ter se veselimo novih duhovniških posvečenj. Gre za milostni čas, ki je sad velikonočnega časa ter prihoda Svetega Duha. Naša naloga je, da hrepenimo po Njegovih darovih, da prosimo naj oživi naša vera, naš duh molitve ter naša prizadevnost za veselo služenje drugim.

Junij je naravno vroč in življenja poln del leta in nič drugače ni v tem delu obhajanja cerkvenega leta. Veselili naj bi se sadov Gospodovih darov, ki nam želijo življenje narediti bolj polno in bolj duhovno! Evharistija je srce krščanskega življenje, je naša duhovna hrana, brez katere je naša duša podhranjena. Ne ostanimo na plitvini, ampak v bližnjem poletju skupaj z Gospodom odrinimo na globoko!

 


Poletje prinaša oddih, zato si vzemimo čas za počitek in čas zase! Hkrati pa si vzemimo tudi čas za Gospoda. Prav v poletnem času imamo največ možnosti za obisk duhovnih vaj; osebno, družinsko ali skupaj s prijatelji. Kot župnija bomo duhovno najbolj povezani na praznovanju zgoraj omenjenih praznikov ter z mladimi na poletnem oratoriju. Na dobro pripravljenem oratoriju lahko otroci in animatorji odnesejo več duhovnega in življenjsko koristnega, kot preko celotnega veroučnega leta. Preprosto zato, ker je več časa, ki ga preživimo skupaj, ker je bolj realno življenjsko okolje ter več raznovrstnih dejavnosti. Oratorija se bo udeležilo 120 otrok in 30 animatorjev. PRAZNIK REŠNJEGA TELESA IN KRVI: V Starem trgu bomo imeli po praznični večerni sveti maši v četrtek, 20. junija procesijo z Najsvetejšim. Na župnijsko- pastoralnem svetu smo sklenili, da se bo oltarje odslej postavljalo po vaseh. Letos 1. oltar postavlja vas Lož, 2. oltar vas Podlož in Sv. Ana ter 3. oltar Podcerkev. 4. oltar bo v cerkvi. Omenjeni vaščani sami priskrbite zelenje, cvetje, prte,.... Za vsa vprašanja v zvezi s pripravo oltarjev, (kje točno stojijo in kaj še potrebujete) se obrnite na naša farna mežnarja Jožeta Onušiča ali Damjana Forjaniča. Otroci! Naberite cvetove travniških rož in jih v košaricah prinesite seboj, med procesijo jih boste posuli pri vsakem oltarju.

Na Babnem polju bo procesija v nedeljo, 23. junija po maši.

Jezus krotki in iz srca ponižni.
Upodobi naše srce po svojemu Srcu.