ARHIV NOVIC

Mini oratorij 2018

Vse otroke, ki boste čez slaba dva tedna zopet sedli v šolske klopi vabimo, da se pred začetkom šole, verouka in ostalih dejavnosti, duhovno in prijateljsko okrepite na oratorijskem programu! Za vas ga vneto pripravlja skupina več kot 30 animatorjev. Skupaj bomo spoznavali našega velikega misijonarja, ki mnogim ostaja še nepoznan. Vedno, ko odkrivamo kak svetniški lik, je to močna spodbuda za poživitev naše vere, našega odnosa z Jezusom.

Letošnja oratorijska tema Le eno je potrebno! povzema življenje Friderika Ireneja Baraga, ki se je vse življenje trudil, da bi Indijancem prinesel veselo oznanilo evangelija.

V Ameriki se je kot Evropejec srečal s popolnoma drugačno kulturo Indijancev. Od njih se je naučil veliko novega. Obogatiti jih je želel z gradnjo bivališč in cerkva ter uporabo poljedelstva. Trudil se jih je odvaditi zasvojenosti z alkoholom in najpomembnejše; pokazal jim je, kako ljubiti tako sočloveka kot Boga. V letošnjem letu obhajamo 150-letnico smrti Friderika Ireneja Baraga.

Otroci bodo na oratoriju spoznali moč molitve, prijateljstvo skozi igro in vsakodnevno življenje z Bogom.
Vabljeni, da se na oratorij prijavite do vključno srede, 22.8.

Prijavnico, ki jo dobite v obeh župnijskih cerkvah čimprej oddajte v župnišče.