ARHIV NOVIC

Božič

Zame in verjetno za večino od vas so Božič in Božični prazniki najlepši v letu. Prežeti so s toplino, nasmehom, prijazno besedo in mirom. Božična noč je čisto drugačna od drugih noči v letu - je svetla, tiha in mirna. V naša srca prinese Božjo bližino, takrat se počutimo blizu drug drugemu. Zato naj bodo ti prazniki prežeti s sočutjem do drugih, do vseh osamljenih, zapuščenih, do vseh, ki trpijo krivico, do bolnih, lačnih. Podarimo jim iztegnjeno dlan, svoj čas, lepo in prijazno besedo, svoj nasmeh.
Irena Šfiligoj

 

Duhovni pomočnik Anton in župnik Blaž Vsem faranom želiva blagoslovljene Božične praznike, v novem letu 2021 pa Božjega blagoslova, veliko zdravja, zadovoljstva ter modrosti in usmiljenja.


Do srede, 23.12. lahko ob 18.00 spremljate Božično devetdnevnico na TV Oron ali Youtube kanalu Župnije Stari trg pri Ložu. Velika hvala vsem sodelujočim, posebej pa Andreju Okoliš za snemanje in obdelavo petja in glasbe ter Alenu Kandare, za veliko ur montaže. Hvala TV Oron za brezplačno predvajanje in reklamiranje posnetkov.

Na SVETE VEČERE: 24.12., 31.12. ter 5.1, po družinah pokropite in pokadite vse prostore svojih poslopij in domov. Vmes molite desetke veselega dela rožnega venca, ki jih zaključite ob jaslicah. Pred jaslicami zmolite blagoslovno molitev:

Nebeški Oče, ti si nas ustvaril. Po tvoji dobroti in previdnosti smo postali družina. Nocoj se tega še posebej veselimo in smo srečni, da smo med seboj povezani. Prosimo te, bodi z nami in blagoslovi to božično drevo, znamenje novega življenja. Ko prižigamo lučke na tem drevesu, naj pride na nas tvoj blagoslov. Naj svetloba, ki jo dajejo, in veselje, ki ga prebujajo, napolni naša srca. Naj vsi, ki se veselijo tega drevesa, pridejo do spoznanja in veselja ob odrešenju. Blagoslovi tudi te jaslice. Naj nas spominjajo rojstva tvojega Sina Jezusa Kristusa. Priznavamo ga za svojega Boga in odrešenika in te skupaj z njim hvalimo in slavimo zdaj in vekomaj. Amen.

 

Kadilo z ogljem, blagoslovljeno vodo, Družinsko pratiko 2021 in Marijanski koledar dobite v obeh župnijskih cerkvah.