ARHIV NOVIC

V pričakovanju moči od zgoraj

Živimo v lepem Marijinem majniku. To je čas cvetenja, rasti, prvih vonjav cvetlic in lepote sveže ozelenitve.
Kristus nam v tem delu leta, ki ga je oblikovala Stvarnikova Modrost prihaja naproti po svoji Cerkvi z močnimi prazniki! Velikonočne skrivnosti, ki je šla preko trpljenja, smrti in vstajenja ne moremo pozabiti, ampak nas mora vedno znova prevzemati.

 

 
Do praznika binkošti, do prihoda Svetega Duha, naj bi žéli sadove naši postnih prizadevanj. Če se nam v tem času duhovno ne dogaja nič posebnega, potem je razlog morda v tem, da smo postni čas vzeli premalo zavzeto. Veselje mora imeti nek temelj. Bog nam v vsej svoji mogočnosti, ki ji ni nič nemogoče, ne more podariti svoje milosti odrešenja in darov Svetega Duha. Za duhovne darove ga je potrebno močno in ponižno prositi, po njih hrepeneti ter biti z Njim v zaupnem odnosu.

V maju torej častimo Marijo, v juniju presveto Jezusovo srce ter čakamo na prihod Svetega Duha ter praznik Svetega Rešnjega Telesa.

BINKOŠTI NA KRIŽNI GORI

Binkošti bomo kot župnijsko občestvo pričakali na Križni Gori, 9. junija ob 10.00h. Med sveto mašo, ki jo bo daroval pomožni škof g. dr. Anton Jamnik bomo blagoslovili obnovljene kipe Križanega in dveh razbojnikov ter ureditev okolice. Pri sveti maši bo prepevala naša nova mladinska župnijska skupina Lux beata.

Kipi so bili ob začetku restavratorskega posega v slabšem stanju, kot je kazal videz, zato bodo stroški obnove višji kot smo načrtovali. Pri sveti maši bo »ofer« za obnovitvena dela. Kdor bo želel, bo lahko postal poseben »boter« obnovljenih kipov. Restavrator je ob obnovi korpusov shranil stare vezne žeblje, ki povezujejo dele telesa kipov. Okoli dvajset žebljev bomo po slovesni maši razdelili, priporočen dar za spominski žebelj pa je 100 EUR. Denar bo šel v celoti za pokritje stroškov obnove! Ob 9.30 se bo pri prvi kapelici pri sv. Ani začela skupna molitev Pot luči, ki je podobna molitvi križevega pota, samo da vsebina govori o prikazovanju Vstalega Jezusa prvi Cerkvi.