Pevski zbor sv. Jurij

Kdor poje, dvakrat moli!

 

Povezava Facebook

Starotrški zavetnik sv. Jurij, po katerem se imenuje naš zbor, je na konju. Na konju se počutimo tudi mi, kadar imamo dovolj pevcev za prepevanje in potrpežljivega zborovodjo. Zbor je začel delovati leta 1984, česar pa se, razen redkih izjem, nihče več ne spomni. Začeli smo prepevati pod vodstvom zborovodkinje Marije Okoliš, nato pod vodstvom Martine Okoliš ter Valerije Žabkar, ki je zbor prevzela v začetku leta 2001 in ga spremlja še danes. V času njene odsotnosti je vodenje začasno prevzela Andreja Kandare, sedaj pa je ta izziv sprejela Katja Strle.

 

Ker smo v prvi vrsti cerkveni zbor, se razume, da se najbolj domače počutimo na koru. ta pa je lahko last katerekoli cerkve. Doslej so nas gostile že številne slovenske župnije, hkrati pa vedno bolj tradicionalno postaja gostovanje na Hrvaškem. Z bronom na regijskem tekmovanju novembra 2004 in s sodelovanjem s Pihalnim orkestrom Kovinoplastika Lož pa smo pokazali, da ne pojemo le Bogu v čast, ampak tudi v veselje poslušalcev. Posebno smo počaščeni, ko nas kdo iz zbora povabi, da ga spremlajmo na poslednji samski poti. Upamo, da bodo sadovi zakonskih zvez naš zbor čez leta pomladili, saj na mladih svet stoji. Kako se to uresničuje, pa sami presodite ob petju iz kora in ob poslušanju našega petja.

 

Če se želiš veseliti, prepevati z nami si doborodolšel vedno na koru pri mašah in ob sobotah na pevskih vajah ob 19 uri.

 

zoom