Nedeljska obvestila

VSE SVETE MAŠE SE OBHAJAJO ZASEBNO, TOREJ BREZ NAVZOČNOSTI VERNIKOV. ŽUPNIK MAŠUJE PO OZNANJENIH MAŠNIH NAMENIH.


-SPOVEDOVANJE PRED VSEMI SVETIMI: danes popoldan (25.10.) bo za spoved med 14.00 in 15.00 na voljo grahovski župnik, g. Sandi Osolnik, med 15.00 in 16.00 pa cerkniški kaplan, g. Janez Žerovnik. Poslužite se tudi možnosti osebne spovedi od srede do sobote ob 17.00 v desnem stranskem vhodu župnijske cerkve v Starem trgu.

 

PREJEM SVETEGA OBHAJILA IN SVETE SPOVEDI V STAREM TRGU:

Dobrodošli v župnijski cerkvi, ki je za OSEBNO MOLITEV odprta od srede do sobote med 10.00 in 12.00 ter popoldan med 16.00 in 18.00. Od srede do sobote lahko med 17.00 in 18.00 pristopite k SVETI SPOVEDI.

SVETO OBHAJILO lahko prejmete od srede do sobote ob 18.00.

Ob nedeljah se sveto obhajilo deli ob 7.30., 8.30 in ob 10.00. Pred podelitvijo svetega obhajila, je župnik tudi v nedeljo na voljo za sveto spoved.

Svete maše V ŽIVO lahko spremljate preko Radia Ognjišče, TV Exodus ter ob nedeljah na TVSLO1 ob 10.00. Nekaj prenosov svetih maš v živo, je na voljo tudi preko družbenih omrežij.

 

 

KAKO PREJETI SVETO OBHAJILO? Ob vstopu v cerkev si najprej razkužite roke. Če želite osebno moliti se usedite v klop, ki se je  čim manj dotikajte. Za sveto obhajilo prihajajte izključno po sredini cerkve, kjer sledite talnim oznakam za vzdrževanje primerne razdalje. Ko ste obhajani, cerkev nemudoma zapustite preko stranskega prehoda in stranskih cerkvenih vrat!

 

KAKO PREJETI SVETO SPOVED? Razkužite si roke ter pojdite po sredini cerkve do konca ter zavijte desno po stranskem prehodu do prvega prostega oštevilčenega stola. Ko ste na vrsti brez dotikanja odprite stranska steklena vrata. Po spovedi cerkev zapustite skozi zunanja vrata. Pokoro zmolite doma ali pa ponovno pridete v cerkev, si razkužite roke in v klopi zmolite pokoro. Odhajate preko stranskega vhoda.

 

VEČERNO ZVONENJE ZA ČAS TRAJANJE EPIDEMIJE: Veliki zvon nas bo v obeh župnijskih cerkvah vsak dan ob 19.00 povabil k molitvi za umiritev zaskrbljujočega zdravstvenega stanja. Zberite se v krogu družine ter zmolite desetko rožnega venca in litanije k sv. Roku. Če lahko, preberite še dnevno Božjo besedo in jo kratko pokomentirajte.  Poglejte na: www.hozana.si

 

V CERKEV PRIDITE SAMO, ČE STE ZDRAVI IN NIMATE NOBENIH BOLEZENSKIH ZNAKOV, KI SO ZNAČILNI ZA OKUŽBO S KORONA VIRUSOM.

 

 

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

V času epidemije so uradne ure od srede

do sobote med 18.15 in 18.45.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik