Molitev v težkih časih

V senatu ameriške zvezne države Kansas so na uvodni seji leta 2000 slišali zanimivo molitev. Ko so pastorja Joea Wrighta naprosili, da nekaj zmoli kot uvod v sejo, so pričakovali nekaj običajnih besed. On pa je sestavil tole: Nebeški Oče, danes prihajamo predte, da bi te prosili odpuščanja in da bi iskali tvojo pomoč in smer, ki nam jo kažeš.

 

Molitev

 

Vemo, da tvoja Beseda govori: »Gorje njim, ki zlo imenujejo dobro!«, toda ravno to smo storili. Izgubili smo svoje duhovno ravnotežje in sprevrgli svoje vrednote. Priznavamo, da smo razvrednotili absolutno resnico tvoje Besede in to poimenovali »pluralizem«. Častili smo druge bogove in to poimenovali »odprtost za druge kulture«. Podpirali smo sprevrženost in to poimenovali »alternativa«. Izkoriščali smo uboge in to poimenovali »iznajdljivost«. Nagradili smo lenobo in to poimenovali »socialna skrb«. Ubijali smo svoje nerojene otroke in to poimenovali »pravica do odločitve«. Zanemarili smo vzgojo otrok in to poimenovali »spodbujanje samozavesti«. Zlorabili smo moč in to poimenovali »politika«. Poželeli smo si tujo lastnino in to poimenovali »ambicija«. Onesnažili smo zrak z umazanostjo ter pornografijo in to poimenovali »svoboda izražanja«. Osmešili smo starodavne vrednote naših prednikov in to poimenovali »razsvetljenje«.

 

Preišči nas, o Bog, in spoznaj danes naša srca, očisti nas vsakega greha in nas osvobodi. Vodi in blagoslovi te ljudi, ki si jih poslal, da nas vodijo po poti izpolnjevanja Tvoje volje. To te prosimo v imenu tvojega Sina, našega Odrešenika, Jezusa Kristusa, ki živi na vekomaj. Amen.

 

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

URADNE URE SO PO VSAKI SVETI MAŠI.

Vstopate z zaščitno masko ter

razkuženimi rokami.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik